Fransk kyckling i krämig dragonsås
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Fransk kyckling i krämig dragonsås

Fransk kyckling i krämig dragonsås

med potatis lyonnaise och päronsallad

Redo att känna dig som en fransk mästerkock för en dag? I kväll lagar vi nämligen ugnsstekt kycklingfilé i en krämig dragonsås med crème fraiche och senap som serveras med potatis lyonnaise. Om du inte är bekant med detta tillbehör är det helt enkelt ugnsstekt potatis i skivor med karamelliserad lök, som har sitt ursprung i Lyon – Frankrikes okrönta mathuvudstad. Päronens friska sötma blir ett perfekt komplement till den peppriga rucolan i dagens sallad.

Allergener:
Mjölk
Senap

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
30 minuter
SvårighetsgradLätt

Ingredienser

Antal portioner

300 g

Kycklingbröstfilé

2 g

Citronpeppar

1 portionspåse

Dragon

150 ml

Crème fraiche

(Innehåller Mjölk)

500 g

Potatis

1 st

Lök

40 g

Rucola

1 st

Päron

½ st

Rosmarin

15 g

Senap

(Innehåller Senap)

Ingår inte i din leverans

½ tsk

Salt (steg 1)

2 msk

Vatten* (steg 2)

½ msk

Olivolja (steg 2)

½ tsk

Socker (steg 2)

¼ tsk

Salt (steg 2)

½ msk

Olivolja (steg 3)

¼ tsk

Salt (steg 3)

½ dl

Vatten (steg 4)

¼ tsk

Salt (steg 4)

½ msk

Olivolja (steg 5)

¼ tsk

Salt (steg 5)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)3281 kJ
Energi (kcal)784 kcal
Fett41.1 g
varav mättat18.4 g
Kolhydrater59.5 g
varav socker14.5 g
Protein43 g
Salt4.7 g

Köksredskap

Bakplåt
Stekpanna

Instruktioner

Rosta potatis
1

Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).

Skär potatis (oskalad) i 1 cm tunna skivor.

Grovhacka rosmarinsblad [1/2 påse, 2P].

Placera potatis på en plåt [2 plåtar, 4P] med bakplåtspapper. Blanda med olivolja, salt [1/2 tsk | 1 tsk], rosmarin och en nypa peppar.

Rosta i ugnen i 25–35 min, eller tills mjuk.

Karamellisera lök
2

Skär lök i tunna skivor.

Hetta upp olivolja [½ msk | 1 msk] i en stor stekpanna på medelvärme. Stek lök i 5–6 min, tills mjuk.

Tillsätt vatten [2 msk | 4 msk], socker [1/2 tsk | 1 tsk] och salt [1/4 tsk | 1/2 tsk]. Rör om och koka i 3–5 min, eller tills karamelliserad. Ställ åt sidan.

Stek kyckling
3

Under tiden, hetta upp olivolja [1/2 msk | 2 msk] i en ny stor stekpanna på medelhög värme.

Tillsätt kyckling och krydda med salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och citronpeppar. Stek i 2 min per sida, eller tills brynt.

Placera den på en plåt med bakplåtspapper och tillaga i ugnen i 11–12 min, eller tills genomstekt.

VIKTIGT: 1) Tvätta händer och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling. 2) Den är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten.

Laga sås
4

Grovhacka dragonblad.

Hetta upp stekpannan som användes till kycklingen (torka inte ur den) på medellåg värme. Tillsätt crème fraiche, vatten [1/2 dl | 1 dl], senap, salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och dragon.

Sjud i 2–3 min, tills genomvarmt. Håll varmt tills servering.

Blanda sallad
5

Skölj rucola.

Halvera, kärna ur och skär päron i tunna skivor.

Blanda rucola, päron, salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och olivolja [1/2 msk | 1 msk] i en stor skål.

Vänd potatis med karamelliserad lök precis innan servering.

Servera
6

Lägg upp kyckling, potatis och sallad på tallrikar.

Toppa kyckling med dragonsås.