Dukkahkyckling
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Dukkahkyckling

Dukkahkyckling

med krämiga linser, rostade morötter och persilja

Följ karavanen av livsnjutare runt egyptiska pyramider av dukkahkyckling i en öken av krämiga linser där den enda nederbörden är din vattnande mun. Stanna till vid en oas av rostade morötter och låt magen vila, men var på din vakt - den här måltiden är så vacker att du kommer tro det är en hägring.

Taggar:
Under 650 kcal
Allergener:
Sesam
Senap

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid40 minuter
SvårighetsgradMedel

Ingredienser

Antal portioner

75

Crème fraiche

2

Morot

15

Dukkah-njuta

(Innehåller Sesam, Senap)

300

Kycklingbröstfilé

4

Kycklingbuljong

1

Röda linser

25

Senap

(Innehåller Senap)

1

Kruspersilja

1

Rödlök

1

Vitlöksklyfta

Ingår inte i din leverans

¼

Salt

1

Vatten

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)227 kcal
Energi (kJ)950 kJ
Fett7.41 g
varav mättat1.9 g
Kolhydrater3.33 g
varav socker0.6 g
Protein36.2 g
Salt3 g

Instruktioner

Dela morot
1

Sätt ugnen på 220°C/200°C varmluft. Koka upp vatten* i en vattenkokare. Skär morötter (oskalade) i stavar och placera dem på en plåt med bakplåtspapper. Ringla över olivolja*, krydda med en nypa salt* och pepper*. Rosta i ugnen i 20-25 min.

Förbered grönsaker
2

Skiva rödlök tunt medan morötterna rostas. Finhacka eller pressa vitlök. Finhacka persilja. Skölj av linserna i en sil under kallt vatten. Lös upp buljongen i vattnet* (se mängd i ingredienslistan) du har kokat upp. Placera kycklingen i en skål tillsammans med en skvätt olivolja*, dukkah och salt* [1/4 tsk, 2 pers | 1/2 tsk, 4 pers]. Massera in kryddorna i köttet.

Bryn kyckling
3

Hetta upp en skvätt olivolja* i en stekpanna på medelhög värme när morötterna har 15 min kvar av tillagningstiden. Bryn kycklingen i 2 min på varje sida så den får lite yta. För över kycklingen på samma plåt som morötterna och tillaga i 12-15 min. VIKTIGT: Kycklingen är färdig när köttet är vitt och utan inslag av rosa.

Rör i linser
4

Hetta upp en ny skvätt olivolja* i stekpannan på medelhög värme och fräs rödlök i 4-5 min. Tillsätt vitlök och fräs i 1 min. Tillsätt buljongen och sjud på medelvärme i 2-3 min, eller tills reducerad med hälften. Tillsätt linser, crème fraiche [1/2 paket, 2 pers] och senap [1 tsk, 2 pers | 2 tsk, 4 pers]. Sjud i 1-2 min, eller tills uppvärmd och krämig. Smaksätt med hälften av persiljan, salt*, peppar* och senap efter smak. 

Dela kyckling
5

Ta ut kycklingen och morötterna ur ugnen så snart de är klara. Låt kycklingen vila ett par min på en skärbräda och skär den sedan i jämna skivor. 

Servera
6

Fördela de krämiga linserna i djupa tallrikar och toppa med morötter och dukkahkycklingen. Strö över persilja.