Danish veggie mince stew
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Danish veggie mince stew

Danish veggie mince stew

with mash and dill pickled cucumber

Millionbøf är en känd familjerätt och finns på listan över favoriträtter hos många barn och vuxna i Danmark. Vår variant innehåller nötfärs, morot, zucchini och massor av underbara kryddor. Vi serverar vår 'millionbøf'-gryta med krämig potatismos, och en spännande rödbetsrelish med rödlök och balsamvinäger.

Taggar:
Under 650 kcal
Barnvänlig
Vegetarisk
Allergener:
Gluten
Korn
Soja
Ägg
Vete
Selleri
Sulfiter

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
25 minuter
SvårighetsgradLätt

Ingredienser

Antal portioner

1 st

Morot

1 st

Lök

200 g

Champinjoner

160 g

Vegofärs

(Innehåller Gluten, Korn, Soja)

1 burk

Tomatpuré

4 g

Mamas Favorit

(Innehåller Ägg)

25 ml

Sojasås

(Innehåller Vete, Soja, Gluten)

½ st

Worcestershiresås

(Innehåller Soja)

4 g

Grönsaksbuljong

(Innehåller Selleri)

500 g

Bakpotatis

1 st

Gurka

1 portionspåse

Dill

25 ml

Vitvinsvinäger

(Innehåller Sulfiter)

Ingår inte i din leverans

½ tsk

Socker (steg 1)

1 msk

Vatten (steg 1)

3 msk

Mjölk (steg 2)

½ tsk

Salt (steg 2)

½ msk

Olivolja (steg 4)

½ msk

Vetemjöl (steg 5)

¼ tsk

Salt (steg 5)

2 dl

Vatten (steg 5)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)2128 kJ
Energi (kcal)509 kcal
Fett12.5 g
varav mättat2 g
Kolhydrater69.4 g
varav socker19.2 g
Protein27.6 g
Salt6.5 g

Köksredskap

Stekpanna
Rivjärn
Kastrull

Instruktioner

1

Koka upp en medelstor kastrull med saltat vatten.

Skala och tärna potatis i 2 cm stora bitar.

Koka potatis i 11-13 min, eller tills de enkelt kan delas med en kniv.

Häll av vattnet, och mosa potatisen tillsammans med mjölk [3 msk | 6 msk], smör [1/2 msk | 1 msk] och salt [½ tsk | 1 tsk] i kastrullen. Ställ åt sidan under lock.

2

Medan potatis kokar, skär rödlök i tunna skivor. Riv rödbeta (oskalad) grovt.

Hetta upp olivolja [1 msk | 2 msk] i en stekpanna på medelhög värme. Stek hälften av rödlöken med salt [1/4 tsk |1/2 tsk] tills mjuk, 2-3 min.

Rör i rödbeta, balsamvinäger, vatten [1/2 dl | 1 dl], socker [1 tsk | 2 tsk] och en nypa peppar. Sjud tills rödbeta är mjuk och såsen reducerad, 5-6 min, rör då och då.

Lägg över relish till en skål och ställ åt sidan tills servering.

3

Under tiden, riv zucchini [1/2 st, 2P] grovt.

Riv morot (oskalad) grovt.

Plocka persiljeblad [1/2 påse, 2P].

4

Torka av stekpannan och hetta upp den igen med olivolja [1/2 msk | 1 msk] på medelhög värme.

Stek nötfärs och resterande rödlök i 4-5 min, tills brynt.

Rör i morot, zucchini, Mamas favorit, sojasås och tomatpuré [1/2 burk, 2P]. Sjud i ytterligare 2-3 min, tills grönsaker har mjuknat något.

VIKTIGT: Köttfärsen är färdiglagad när den är genomstekt och utan inslag av rosa.

5

Medan färsen steks, vispa ihop vatten [2 dl |4 dl], köttbuljong, salt [1/2 tsk |1 tsk] och mjöl [1/2 msk | 1 msk] i en kanna, tills klumpfri.

Rör i mixen i stekpannan och sjud i 5-6 min, tills tjocknad. Smaka av med salt och peppar.

6

Lägg upp potatismos på tallrikar.

Toppa med 'millionbøf'-gryta och rödbetsrelish.

Garnera med persiljeblad.