Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
150 g
Långkornigt vitt ris
½ st
Mango
50 g
Asiatisk majonnäs
(Innehåller Sesam, Ägg, Senap, Soja, Gluten, Vete)
½ st
Röd chili
½ st
Lime
150 g
Strimlad salladsmix
(Kan innehålla Selleri)
250 g
Skivad fläskkotlett
50 g
Pankoströbröd
(Innehåller Gluten, Vete)
2 g
Curry-on
3 dl
Vatten (steg 1)
½ tsk
Salt (steg 1)
¼ msk
Olivolja (steg 3)
¼ tsk
Salt (steg 3)
2 msk
Vetemjöl (steg 4)
¼ tsk
Salt (steg 4)
1 st
Ägg (steg 4)
1 msk
Olivolja (steg 5)
Koka upp en medelstor kastrull med vatten [3 dl | 51/2 dl].
Rör i ris och salt [½ tsk | 1 tsk], sänk till medellåg värme och sjud under lock i 14 min.
Ta av kastrullen från värme och låt vila under lock i 10 min.
TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!
Under tiden, halvera lime [1/2 st, 2P].
Kärna ur och finhacka chili [1/2 st, 2P].
Skala och skär mango [1/2 st, 2P] i tre delar längs med kärnan i mitten. Tärna i 1 cm stora bitar.
Blanda kålmix, mango, en generös skvätt limesaft, olivolja [1/4 msk | 1/2 msk] och salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] i en stor skål.
Blanda asiatisk majonnäs och en skvätt vatten i en liten skål.
Blanda vetemjöl [2 msk | 4 msk], salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och en nypa peppar i en djup tallrik.
Vispa ägg [1 st I 2 st] i en ny djup tallrik.
Blanda panko och Curry-on i en tredje djup tallrik.
Krydda kött med salt och vänd först i mjöl, sen ägg och till sist panko. Lägg över till en ren tallrik.
Hetta upp en stor stekpanna på medelhög värme och tillsätt olivolja så det täcker pannan.
Stek kött i 3–4 min per sida, eller tills gyllene och genomstekt. Stek i omgångar om det inte får plats.
Sätt åt sidan på en tallrik med hushållspapper.
TIPS: Köttet är färdiglagat när det är utan inslag av rosa.
TIPS: Tillsätt extra olja vid behov så köttet inte fastnar i stekpannan.
Skär kött i 2 cm breda strimlor.
Lägg upp ris i djupa tallrikar och toppa med sallad och kött.
Toppa hela rätten med asiatisk majonnäs och sallad med chili.
TIPS: Skippa chili eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.