topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile

Creamy pork tenderloin

med kokt potatis och lingonsylt

Här har vi satt ihop en utsökt kombination av välsmakande och välkända ingredienser som passar till alla åldrar. Härlig fläskytterfilé, som först steks, och sen blandas med en underbar sås med champinjoner och grädde. Klassiska tillbehör är kokt potatis, gurka och lingonsylt.

Taggar:
Snabb
Glutenfri
Barnvänlig
Max 50g kolhydrater
Allergener:
Mjölk
Selleri

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid20 minuter
20 minuter
SvårighetsgradLätt

Ingredienser

Antal portioner

400 g

Småpotatis

200 g

Champinjoner

½ st

Kålrabbi, vit

300 g

Fläskytterfilé

1 portionspåse

Bladpersilja

50 g

Lingonsylt

75 ml

Matlagningsgrädde

(Innehåller Mjölk)

2 g

Grönsaksbuljong

(Innehåller Selleri)

Ingår inte i din leverans

¼ tsk

Salt (steg 4)

1 msk

Olivolja (steg 4)

2 msk

Vatten (steg 4)

2 msk

Smör (steg 5)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)3118 kJ
Energi (kcal)745 kcal
Fett41.1 g
varav mättat21.4 g
Kolhydrater54.8 g
varav socker19.8 g
Protein39.2 g
Salt1.5 g

Köksredskap

Stekpanna
Kastrull

Instruktioner

Koka potatis
1

Koka upp en medelstor kastrull med saltat vatten. Koka potatis i 11-13 min, eller tills de enkelt kan delas med en kniv. Häll av vattnet, och smaksätt potatis med en nypa salt och peppar. Sätt åt sidan under lock för att hålla på värmen.

2

Grovhacka svamp. Skär gurka i tunna skivor, lägg över dem i en stor skål och krydda med en nypa salt och peppar.

Stek kött
3

Skär kött i skivor (3 per person) och krydda med salt och peppar. Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme. Stek kött i 2-3 min på varje sida, eller tills gyllene. Lägg över till en tallrik. TIPS: Stek kött i omgångar vid behov.

Koka svampsås
4

Hetta upp olivolja [1 msk I 2 msk] i samma stekpanna. Stek svamp i 3-4 min, eller tills gyllene. Tillsätt brunsås, vatten [1 msk | 2 msk], salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och generöst med peppar. Sjud i 1-2 min, tills såsen har tjocknat. TIPS: Tillsätt mer vatten om du tycker att såsen blir för tjock.

Tillsätt kött
5

Rör ner kött i såsen och smaka av med salt och peppar.

6

Lägg upp potatis, kött och gurka på tallrikar. Toppa kött med svampsås. Servera med lingonsylt och garnera med hela persiljeblad.