Citronstekt torsk
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Citronstekt torsk

Citronstekt torsk

med sesambakade grönsaker och aioli

Ät fisk minst en gång i veckan säger de, så vi gör vad vi kan för att underlätta och serverar dig här ett klassiskt recept på ugnsbakad citrontorsk, kombinerad med smakkompisar i form av dill, aioli och läckert rostade sesampotatis. Med en klick smör lyfter vi smakerna till höjden och gör kvällens middag till en njutbar upplevelse.

Taggar:
Barnvänlig
Lågkalori
Allergener:
Sesam
Selleri
Ägg
Senap
Fisk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid35 minuter
35 minuter
SvårighetsgradMedel

Ingredienser

Antal portioner

500 g

Potatis

10 g

Sesamfrön

(Innehåller Sesam Kan innehålla Vete, Korn, Nötter, Gluten, Spelt, Kamut, Jordnötter, Havre, Råg)

1 st

Citron

1 portionspåse

Dill

1 st

Vitlöksklyfta

250 g

Broccoli

4 g

Grönsaksbuljong

(Innehåller Selleri)

40 g

Aioli

(Innehåller Ägg, Senap)

250 g

Torsk

(Innehåller Fisk)

Ingår inte i din leverans

½ tsk

Salt (steg 1)

½ dl

Vatten (steg 2)

1 msk

Smör (steg 5)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)2474 kJ
Energi (kcal)591 kcal
Fett24.4 g
varav mättat5.9 g
Kolhydrater53.7 g
varav socker8.4 g
Protein34.4 g
Salt3.1 g

Köksredskap

Bakplåt
Stekpanna

Instruktioner

Rosta potatis
1

Värm ugnen till 220 °C/200 °C (varmluft).

Tärna (oskalad) potatis i 1 cm stora bitar och placera på en plåt [2 plåtar, 4P] med bakplåtspapper.

Blanda med olivolja, sesamfrön, salt [1/2 tsk | 1 tsk] och peppar.

Rosta i ugnen i 20-30 min, eller tills mjuka. 

Förbered citronbuljong
2

Under tiden, finhacka eller pressa vitlök.

Grovhacka dill.

Skär halva citronen i tunna skivor, och resten i klyftor.

Blanda vatten [1/2 dl | 1 dl], grönsaksbuljong, vitlök, dill och en generös skvätt citronjuice i en liten skål. 

Rosta broccoli
3

Skär broccoli i små buketter och stjälk i 1 cm stora bitar (skala stjälk först vid behov), och placera på plåten med potatis när det är 15 min kvar av tillagningstiden.

Blanda med olivolja, salt och peppar, och rosta i ugnen i 15 min.

Stek fisk
4

Torka av fisk med hushållspapper och krydda den med salt och peppar när det återstår 10 min av grönsakernas tillagningstid.

Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög.

Stek fisk i 2-3 min på ena sidan.

Tillsätt buljong
5

Vänd fisken och tillsätt buljong och smör [1 msk I 2 msk].

Stek ytterligare 1-2 min, eller tills fisken är genomstekt. 

TIPS: Fisken är klar när fiskköttet är ogenomskinligt och lätt faller isär.

Servera
6

Lägg upp fisk, sesampotatis och broccoli på tallrikar.

Ringla citronbuljong över torsken, och garnera med citronskivor. 

Strö sesamfrön över rätten.

Servera med aioli.