Kyckling, potatis och grönsaker – det har du säkert lagat många gånger. Men vi tror ändå att vi lyckas överraska lite med kvällens underbart goda kombination! Vi kryddar kyckling med vår egen örtdoftande kryddblandning som vi kallar Jorden Runt, bryner den och låter den sen stekas färdigt i ugnen i sällskap av lök, morot, potatis och majs. Vi toppar härligheterna med en både krämig och kryddig srirachamajonnäs.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
4 g
Vitlöksflörter
300 g
Kycklingbröstfilé
50 g
Vegansk srirachamajonnäs
500 g
Potatis
1 burk
Majs
60 g
Salladsmix
1 st
Rödlök
4 g
Jorden Runt
(Innehåller Ägg, Senap)
2 st
Morot
½ tsk
Salt till grönsaker
¼ tsk
Salt till kött
Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).
Skär lök i 2 cm breda klyftor.
Tärna morot och potatis (oskalade) i 2 cm stora bitar.
Placera lök, morot och potatis på ena sida av en plåt med bakplåtspapper.
Blanda med olivolja, Vitlöksflörter, salt och peppar.
Rosta i ugnen i 25–35 min, eller tills gyllene.
TIPS: Använd flera plåtar om det blir för trångt
Skölj salladsmix.
Häll av majs.
Krydda kyckling med salt, peppar och Jorden Runt.
VIKTIGT: Tvätta händer och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling.
Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.
Stek kyckling i 2 min per sida, tills brynt.
Ta ut plåten med grönsaker när det återstår 10 min av tillagningstiden. Toppa grönsakerna med majs och placera kyckling på den andra sidan av plåten.
Tillaga i ugnen i 11–12 min, eller tills kycklingen är genomstekt.
TIPS: Kycklingen är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten.
Skär kyckling i tunna skivor.
Blanda salladsmix med rostade grönsaker på plåten.
Lägg upp rostade grönsaker och kyckling på tallrikar.
Servera med srirachamajonnäs.