Jorden runt-kryddad kyckling
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Jorden runt-kryddad kyckling

Jorden runt-kryddad kyckling

med rostade grönsaker och srirachamajo

Kyckling, potatis och grönsaker – det har du säkert lagat många gånger. Men vi tror ändå att vi lyckas överraska lite med kvällens underbart goda kombination! Vi kryddar kyckling med vår egen örtdoftande kryddblandning som vi kallar Jorden Runt, bryner den och låter den sen stekas färdigt i ugnen i sällskap av lök, morot, potatis och majs. Vi toppar härligheterna med en både krämig och kryddig srirachamajonnäs.

Taggar:
Lågkalori
Glutenfri
Proteinrik
Mjölkfri
Allergener:
Ägg
Senap

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
20 minuter
SvårighetsgradLätt

Ingredienser

Antal portioner

500 g

Potatis

1 st

Rödlök

2 st

Morot

50 g

Srirachamajonnäs

(Innehåller Ägg, Senap)

300 g

Kycklingbröstfilé

60 g

Salladsmix

1 burk

Majs

4 g

Jorden Runt

(Innehåller Ägg, Senap)

4 g

Vitlöksflörter

Ingår inte i din leverans

½ tsk

Salt (steg 2)

¼ tsk

Salt (steg 3)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)2698 kJ
Energi (kcal)645 kcal
Fett22.3 g
varav mättat3.3 g
Kolhydrater66.9 g
varav socker17.8 g
Protein44.1 g
Salt3.6 g

Köksredskap

Bakplåt
Stekpanna

Instruktioner

Förbered råvaror
1

Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).

Skär lök i 2 cm breda klyftor.

Tärna morot och potatis (oskalade) i 2 cm stora bitar. 

Rosta grönsaker
2

Placera lök, morot och potatis på ena sida av en plåt [2 plåtar, 4P] med bakplåtspapper. 

Blanda med olivolja, Vitlöksflörter, salt [1/2 tsk | 1 tsk] och peppar.

Rosta i ugnen i 25–35 min, eller tills gyllene. 

Förbered råvaror
3

Skölj salladsmix.

Häll av majs. 

Krydda kyckling med salt [1/4 tsk | 1/2 tsk], peppar och Jorden Runt.

VIKTIGT: Tvätta händer och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling.

Rosta kyckling
4

Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.

Stek kyckling i 2 min per sida, tills brynt.

Ta ut plåten med grönsaker när det återstår 10 min av tillagningstiden. Toppa grönsakerna med majs och placera kyckling på den andra sidan av plåten. 

Tillaga i ugnen i 11–12 min, eller tills kycklingen är genomstekt. 

TIPS: Kycklingen är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten.

Tillsätt salladsmix
5

Skär kyckling i tunna skivor. 

Blanda salladsmix med rostade grönsaker på plåten.

Servera
6

Lägg upp rostade grönsaker och kyckling på tallrikar. 

Servera med srirachamajonnäs.