
Cajun chicken rigatoni
med finriven ost och heta chili flakes
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
Ingredienser
1 paket
Rigatoni
(Innehåller Vete, Gluten Kan innehålla Soja)
½ st
Zucchini
300 g
Strimlad kycklinglårfilé
4 g
Ay Cajun-ba
(Innehåller Sulfiter)
1 burk
Tomatpuré
4 g
Kycklingbuljong
20 g
Finriven ost
(Innehåller Mjölk, Ägg)
1 g
Chili flakes
½ paket
Matlagningsgrädde
(Innehåller Mjölk)
125 g
Körsbärstomater
Ingår inte i din leverans
1 msk
Olivolja (steg 2)
½ tsk
Salt (steg 3)
Köksredskap
Instruktioner

Koka upp en stor kastrull med saltat vatten.
Koka pasta i 11-12 min eller tills 'al dente'.
När pastan är färdig, skopa upp pastavatten [1 dl | 2 dl] i en kopp och ställ åt sidan. Häll av resten av vattnet, lägg tillbaka pastan i kastrullen och ringla eventuellt över lite olivolja.
TIPS: ‘Al dente’ betyder att pasta är genomkokt, men att den fortfarande har tuggmotstånd.

Hetta upp olivolja [1 msk I 2 msk] i en stor stekpanna på medelhög värme. Krydda kyckling med en nypa salt.
Stek kyckling under omrörning i 4-5 min, eller tills brynt och genomstekt.
VIKTIGT: 1) Tvätta händer och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling. 2) Den är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten.

Rör i färdig pasta i stekpannan.

Lägg upp krämig cajunkyckling i skålar.
Toppa med resterande riven ost och eventuellt chili flakes.
TIPS: Skippa chili flakes eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.