Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
1 paket
Rigatoni
(Innehåller Vete, Gluten Kan innehålla Soja)
½ st
Zucchini
300 g
Strimlad kycklingbröstfilé
4 g
Ay Cajun-ba
(Innehåller Sulfiter)
1 burk
Tomatpuré
4 g
Kycklingbuljong
20 g
Finriven ost
(Innehåller Mjölk, Ägg)
1 g
Chiliflakes
75 ml
Matlagningsgrädde
(Innehåller Mjölk)
125 g
Körsbärstomater
1 msk
Olivolja (steg 2)
½ tsk
Salt (steg 3)
Koka upp en stor kastrull med saltat vatten.
Koka pasta i 11-12 min eller tills 'al dente'.
När pastan är färdig, skopa upp pastavatten [1 dl | 2 dl] i en kopp och ställ åt sidan. Häll av resten av vattnet, lägg tillbaka pastan i kastrullen och ringla eventuellt över lite olivolja.
TIPS: ‘Al dente’ betyder att pasta är genomkokt, men att den fortfarande har tuggmotstånd.
Hetta upp olivolja [1 msk I 2 msk] i en stor stekpanna på medelhög värme. Krydda kyckling med en nypa salt.
Stek kyckling under omrörning i 4-5 min, eller tills brynt och genomstekt.
VIKTIGT: 1) Tvätta händer och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling. 2) Den är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten.
Rör i färdig pasta i stekpannan.
Lägg upp krämig cajunkyckling i skålar.
Toppa med resterande riven ost och eventuellt chili flakes.
TIPS: Skippa chili flakes eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.