Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
½ st
Zucchini
125 g
Körsbärstomater
4 g
Kycklingbuljong
75 ml
Matlagningsgrädde
(Innehåller Mjölk)
1 paket
Rigatoni
(Innehåller Gluten, Vete Kan innehålla Soja, Senap)
4 g
Ay Cajun-ba
(Innehåller Sulfiter)
300 g
Strimlad kycklingbröstfilé
20 g
Finriven ost
(Innehåller Mjölk, Ägg)
1 burk
Tomatpuré
1 g
Chiliflakes
1 dl
Sparat pastavatten
1 msk
Olja till stekning
½ tsk
Salt till pasta
Koka upp en stor kastrull med saltat vatten.
Koka pasta i 11-12 min eller tills 'al dente'.
När pastan är färdig, skopa upp pastavatten i en kopp och ställ åt sidan. Häll av resten av vattnet, lägg tillbaka pastan i kastrullen och ringla eventuellt över lite olivolja.
TIPS: ‘Al dente’ betyder att pasta är genomkokt, men att den fortfarande har tuggmotstånd.
Hetta upp olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme. Krydda kyckling med en nypa salt.
Stek kyckling under omrörning i 4-5 min, eller tills brynt och genomstekt.
VIKTIGT: 1) Tvätta händer och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling. 2) Den är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten.
Rör i färdig pasta i stekpannan.
Lägg upp krämig cajunkyckling i skålar.
Toppa med resterande riven ost och eventuellt chili flakes.
TIPS: Skippa chili flakes eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.