Stekt cajunlax och jordnötstopping
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Stekt cajunlax och jordnötstopping

Stekt cajunlax och jordnötstopping

med syrlig gurk- och spenatsallad

Vill du laga något lite extra gott och lyxigt i helgen, men har fastnat i kött, potatis och sås-träsket? Vi har lösningen! Skäm bort familjen eller gästerna med perfekt stekt, cajunkryddad lax på en bädd av fluffigt basmatiris och en spenat- och gurksallad med limedressing. Vi gör en krispig sötstark topping på jordnötter, vitlök, chiliflakes, soja och honung som verkligen blir pricken över i och serverar kvällens kulinariska höjdpunkt med en klick het srirachamajonnäs.

Allergener:
Fisk
Sulfiter
Jordnötter
Sesam
Vete
Soja
Gluten
Ägg
Senap

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid20 minuter
20 minuter
SvårighetsgradLätt

Ingredienser

Antal portioner

250 g

Laxfilé

(Innehåller Fisk)

4 g

Ay Cajun-ba

(Innehåller Sulfiter)

150 g

Basmatiris

½ st

Lime

30 g

Spenat

(Kan innehålla Selleri)

1 st

Gurka

40 g

Saltade jordnötter

(Innehåller Jordnötter Kan innehålla Sesam, Nötter)

10 g

Sesamfrön

(Innehåller Sesam Kan innehålla Nötter, Jordnötter)

25 g

Honung

½ g

Chiliflakes

25 ml

Sojasås

(Innehåller Vete, Soja, Gluten)

50 g

Srirachamajonnäs

(Innehåller Ägg, Senap)

Ingår inte i din leverans

½ tsk

Salt (steg 1)

3 dl

Vatten (steg 1)

1 msk

Smör (steg 3)

¼ tsk

Salt (steg 4)

1 msk

Olivolja (steg 5)

¼ tsk

Salt (steg 5)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)4084 kJ
Energi (kcal)976 kcal
Fett57.9 g
varav mättat11.5 g
Kolhydrater74.8 g
varav socker12.7 g
Protein35.8 g
Salt5.4 g

Köksredskap

Stekpanna
Kastrull

Instruktioner

Koka ris
1

Koka upp en medelstor kastrull med vatten [3 dl | 6 dl].

Rör i ris och salt [½ tsk | 1 tsk], sänk till medellåg värme och sjud under lock i 10 min.

Ta av kastrullen från värme och låt vila under lock i 10 min.

TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!

Förbered grönsaker
2

Under tiden, grovhacka jordnötter.

Finhacka eller pressa vitlök.

Skölj och finhacka spenat.

Skär gurka i halvmånar.

Skär lime [1/2 st, 2P] i klyftor.

Gör topping
3

Hetta upp en stor stekpanna på medelhög värme. Rosta sesamfrön i 2–3 min, eller tills gyllene.

Tillsätt smör [1 msk | 2 msk], vitlök, jordnötter, chiliflakes [1/2 paket, 2P], honung och soja. Fräs under omrörning i 1–2 min, eller tills gyllene och något tjocknat.

TIPS: Skippa chili eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.

Stek lax
4

Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.

Torka av lax med hushållspapper och krydda med Ay Cajun-ba och salt [1/4 tsk | 1/2 tsk].

Stek med skinnsidan ner i 3–4 min. Vänd laxen och stek i ytterligare 3–5 min, eller tills gyllene och genomstekt.

VIKTIGT: Laxen är färdiglagad när köttet är ogenomskinligt i mitten.

Blanda sallad
5

Under tiden, blanda spenat, gurka, olivolja [1 msk | 2 msk], salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och limesaft [1 msk | 2 msk] i en medelstor skål.

Servera
6

Lägg upp ris i djupa tallrikar.

Toppa med gurksallad följt av lax.

Strö över krispig topping och servera med en klick srirachamajonnäs.

Meal right image

Upptäck liknande recept

Meal left image