Ugnsbakad BBQ-kyckling
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Ugnsbakad BBQ-kyckling

Ugnsbakad BBQ-kyckling

med rostade grönsaker och ranchsås

Samla familjen runt matbordet och bjud på en välsmakande middag som alla kommer att uppskatta! Det här är en sån där rätt som ger maximal utdelning med minimal ansträngning – vem gillar inte det? Vi ugnssteker BBQ-marinerad kyckling och rostar samtidigt potatis, rödlök och paprika med souvlakikrydda på samma plåt. Sedan vänder vi de rostade grönsakerna med färsk rucola och serverar hela härligheten med en krämig ranchdressing med gräddfil och gräslök.

Allergener:
Mjölk
Ägg
Senap

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
15 minuter
SvårighetsgradLätt

Ingredienser

Antal portioner

500 g

Potatis

1 st

Paprika

1 st

Rödlök

1 g

Souvlaki kryddmix

300 g

Kycklingbröstfilé, BBQ marinerat

30 g

Spenat

(Kan innehålla Selleri)

75 ml

Gräddfil

(Innehåller Mjölk)

1 portionspåse

Gräslök

40 g

Aioli

(Innehåller Ägg, Senap)

Ingår inte i din leverans

½ tsk

Salt (steg 2)

¼ tsk

Salt (steg 3)

¼ tsk

Salt (steg 4)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)2559 kJ
Energi (kcal)612 kcal
Fett24.1 g
varav mättat5.2 g
Kolhydrater56.5 g
varav socker13 g
Protein39.8 g
Salt6.1 g

Köksredskap

Bakplåt

Instruktioner

Förbered grönsaker
1

Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).

Skär potatis (oskalad) och rödlök i 2 cm breda klyftor.

Tärna paprika i 2 cm stora bitar.

Rosta grönsaker
2

Placera grönsaker på en plåt med bakplåtspapper [2 plåtar, 4P]. Spara lite plats till kycklingen.

Blanda med olivolja, souvlakikrydda, salt [1/2 tsk | 1 tsk] och en nypa peppar.

Rosta i ugnen i 25–35 min, eller tills mjuka.

Blanda dressing
3

Under tiden, finhacka gräslök.

Blanda aioli, gräddfil, gräslök, salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och en nypa peppar i en liten skål. Ställ åt sidan.

Ugnsstek kyckling
4

Placera kyckling på plåten när det återstår 17 min av grönsakernas tillagningstid.

Krydda den med salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och tillaga i ugnen i resterande tid, eller tills genomstekt.

VIKTIGT: 1) Tvätta händer och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling. 2) Den är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten.

Tillsätt spenat
5

Skölj spenat.

Vänd spenat med färdigrostade grönsaker när de har svalnat något.

Servera
6

Lägg upp rostade grönsaker på tallrikar och toppa med BBQ-kyckling.

Servera med en klick ranchdressing.