topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Asiatisk kyckling

Asiatisk kyckling

med söt mangosalsa och salladslöksris

Ikväll lagar vi asiatisk kyckling! Vi marinerar kycklingen i asiatisk woksås, och så bygger vi kycklingspett. Samtidigt som kycklingen grillas, så kokar vi ris som får extra sting av att blandas med salladslök. Vi gör även en superfräsch mangosalsa, som har en perfekt balans av sött och syrligt. Vi toppar med en krämig sojamajonnäs, och så är det bara att hugga in!

Taggar:
Barnvänlig
Mjölkfri
Snabb
Allergener:
Senap
Ägg
Vete
Soja
Gluten
Sulfiter
Sesam

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid20 minuter
20 minuter
SvårighetsgradMedel

Ingredienser

Antal portioner

50 g

Majonnäs

(Innehåller Senap, Ägg)

280 g

Kycklinginnerfilé

12.5 ml

Sojasås

(Innehåller Vete, Soja, Gluten)

150 g

Jasminris

½ st

Röd chili

½ st

Lime

75 g

Rädisor

37.5 g

Asiatisk woksås

(Innehåller Gluten, Sulfiter, Vete, Sesam, Soja)

½ st

Mango

2 st

Salladslök

Ingår inte i din leverans

½ tsk

Salt (steg 1)

3 dl

Vatten (steg 1)

1 msk

Olivolja (steg 1)

½ tsk

Salt (steg 4)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)3170 kJ
Energi (kcal)758 kcal
Fett30.7 g
varav mättat4.6 g
Kolhydrater80.1 g
varav socker18 g
Protein40.5 g
Salt4.8 g

Köksredskap

Stekpanna
Kastrull

Instruktioner

Koka ris
1

Skiva salladslök tunt. Hetta upp olivolja* [1 msk | 2 msk] i en kastrull på medelhög värme. Fräs hälften av salladslöken i 1-2 min. Tillsätt vatten* [3 dl | 6 dl] och koka upp. Rör i ris och salt* [1/2 tsk | 1 tsk], sänk till låg värme och sjud under lock i 12 min. Ta av från värme och låt vila under lock i 10 min tills riset är mjukt och vattnet har absorberats. TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!

Förbered grönsaker
2

Skala och tärna mango [1/2 st, 2P] i 1 cm stora bitar. Skiva eller tärna rädisor [1/2 påse, 2P] i 2 cm stora bitar. Skär lime [1/2 st, 2P] i klyftor. Kärna ur och finhacka chili [1/2 st, 2P].

Blanda mangosalsa
3

Blanda mango, rädisor, en generös skvätt limejuice, chili och resterande salladslök (spara lite till garnering) i en skål. Krydda med salt* och peppar* och sätt åt sidan. TIPS: Skippa chilin om du inte tycker om stark mat.

Stek kyckling
4

Blanda kyckling och woksås [1/2 paket, 2 pers] i en skål. Hetta upp en skvätt olivolja* i en stekpanna på medelhög värme. Stek kyckling i 4-5 min, tills gyllene och genomstekt. VIKTIGT: 1) Tvätta händer och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling. 2) Den är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten.

Blanda sojamajonnäs
5

Blanda majonnäs och sojasås [1 tsk | 2 tsk] i en liten skål.

Servera
6

Lägg upp salladslöksris och asiatisk kyckling i skålar. Toppa med mangosalsa, sojamajonnäs och lite salladslök. Servera med limeklyftor.