Vegokebab i kung pao-sås
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Vegokebab i kung pao-sås

Vegokebab i kung pao-sås

med wokad broccoli och morot

Kvällens middag blir en lättlagad vegetarisk wokrätt med inspiration från det kinesiska köket. Vi steker broccoli, morot och vegokebab och låter dem sedan sjuda i sweet chilisås, hoisinsås, sojasås och sriracha. Sedan serverar vi vår wok med fluffigt jasminris och toppar med jordnötter och hackad salladslök. Snabb vardagsmat när den är som bäst!

Taggar:
Snabb
Vegetarisk
Supersnabb
Allergener:
Soja
Vete
Gluten
Senap
Havre
Sesam
Jordnötter

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid20 minuter
20 minuter
SvårighetsgradLätt

Ingredienser

Antal portioner

200 g

Vegansk kebab

(Innehåller Soja, Vete, Gluten, Senap, Havre)

40 g

Sweet chilisås

25 ml

Sojasås

(Innehåller Vete, Soja, Gluten)

10 g

Sriracha

30 g

Hoisinsås

(Innehåller Sesam, Soja, Gluten, Vete)

150 g

Jasminris

20 g

Saltade jordnötter

(Innehåller Jordnötter Kan innehålla Sesam, Nötter)

1 st

Salladslök

250 g

Broccoli

1 st

Morot, Julienne

Ingår inte i din leverans

½ tsk

Salt (steg 1)

3 dl

Vatten (steg 1)

1 msk

Olivolja (steg 3)

¼ tsk

Salt (steg 3)

½ msk

Olivolja (steg 4)

½ msk

Vetemjöl (steg 5)

1 dl

Vatten (steg 5)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)3284 kJ
Energi (kcal)785 kcal
Fett31.2 g
varav mättat52.5 g
Kolhydrater92 g
varav socker23.8 g
Protein30.3 g
Salt6.4 g

Köksredskap

Stekpanna
Kastrull

Instruktioner

Koka ris
1

Koka upp en medelstor kastrull med vatten [3 dl | 6 dl].

Rör i ris och salt [½ tsk | 1 tsk], sänk till medellåg värme och sjud under lock i 12 min.

Ta av kastrullen från värme och låt vila under lock tills servering.

TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte.

Förbered grönsaker
2

Under tiden, skär broccolibuketter och stjälken i 2 cm stora bitar.

Skär salladslök i tunna skivor.

Stek vegokebab
3

Hetta upp olivolja [1 msk | 2 msk] i en stor stekpanna på medelhög värme.

Stek vegokebab med salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och en nypa peppar i 3–4 min, eller tills brynt. Ställ åt sidan på en tallrik.

Stek grönsaker
4

Hetta upp olivolja [1/2 msk | 1 msk] i samma stekpanna på medelhög värme.

Stek broccoli (buketter och stjälk) i 4–5 min, eller tills mjuk.

Tillsätt morot och stek i ytterligare 1 min.

TIPS: Tillsätt en skvätt vatten i pannan för att påskynda tillagningsprocessen.

Laga sås
5

Tillsätt vegokebab till pannan med broccoli.

Tillsätt mjöl [1/2 msk | 1 msk] och rör om tills allt är täckt.

Tillsätt vatten [1 dl | 2 dl], sweet chilisås, hoisinsås, sojasås och sriracha [1/2 paket, 2P]. Sjud i 1–2 min, eller tills sås börjar tjockna.

TIPS: Skippa sriracha eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.

Servera
6

Lägg upp ris i skålar.

Toppa med vegokebab, grönsaker och sås.

Garnera med jordnötter och salladslök.