Teriyaki-stekt vegokebab
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Teriyaki-stekt vegokebab

Teriyaki-stekt vegokebab

med nudlar och salta jordnötter

Vegokebab är ett gott och lättlagat alternativ när du vill äta mer grön mat. I dagens recept använder vi dem i en smakrik nudelrätt med udonnudlar, en lite tjockare nudelvariant från Japan. Vi steker vegokebab med morot, lök, pak choi och vitlök och smaksätter med ingefärspasta och teriyakisås innan vi rör ner nudlarna. Middag på ett kick!

Taggar:
Mjölkfri
Plantbaserat
Vegetarisk
Plantbaserat
Allergener:
Gluten
Vete
Jordnötter
Soja
Senap
Havre

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid20 minuter
20 minuter
SvårighetsgradLätt

Ingredienser

Antal portioner

150 g

Udon nudlar

(Innehåller Gluten, Vete)

1 st

Pak choi

1 st

Rödlök

2 st

Morot

2 st

Vitlöksklyfta

½ st

Lime

20 g

Saltade jordnötter

(Innehåller Jordnötter Kan innehålla Sesam, Nötter)

75 g

Teriyakisås

(Innehåller Gluten, Vete, Soja)

½ g

Chiliflakes

10 g

Ingefärspasta

200 g

Vegansk kebab

(Innehåller Soja, Vete, Gluten, Senap, Havre)

Ingår inte i din leverans

¼ tsk

Salt (steg 3)

½ msk

Olivolja (steg 3)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)2937 kJ
Energi (kcal)702 kcal
Fett25.9 g
varav mättat51.9 g
Kolhydrater82.8 g
varav socker21.2 g
Protein30.1 g
Salt5 g

Köksredskap

Stekpanna
Kastrull

Instruktioner

Förbered grönsaker
1

Koka upp en kastrull med saltat vatten.

Skär lök i tunna skivor.

Skär morot (oskalad) i tunna stavar.

Grovhacka pak choi.

Finhacka eller pressa vitlök.  

Koka nudlar
2

Koka nudlar i 4–6 min, eller tills mjuka.

Precis innan nudlar är färdiga, skopa upp kokvatten [1 dl | 2 dl] i en kopp.

Häll av vattnet och skölj nudlarna i kallt vatten.

TIPS: Vattnet ska vara lika salt som havsvatten.

Stek vegokebab och grönsaker
3

Under tiden, hetta upp olivolja [1/2 msk | 1 msk] i en stor stekpanna på medelhög värme.

Stek vegokebab, lök och morot i 3–4 min, tills något mjuka.

Tillsätt pak choi, ingefärspasta, vitlök och salt [1/4 tsk | 1/2 tsk]. Stek i 2–3 min, tills pak choi är mjuk.

Tillsätt nudlar
4

Sänk till låg värme på stekpannan och vänd ner teriyakisås, nudlar och kokvatten [1 dl | 2 dl].

Skär lime
5

Under tiden, skär lime [1/2 st, 2P] i klyftor.

Servera
6

Lägg upp teriyakinudlar med vegokebab i skålar.

Garnera med jordnötter och chiliflakes [1/2 paket, 2P] och servera med limeklyftor att pressa över rätten.

TIPS: Skippa chili eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.