Vegokebab är ett gott och lättlagat alternativ när du vill äta mer grön mat. I dagens recept använder vi dem i en smakrik nudelrätt med udonnudlar, en lite tjockare nudelvariant från Japan. Vi steker vegokebab med morot, lök, pak choi och vitlök och smaksätter med ingefärspasta och teriyakisås innan vi rör ner nudlarna. Middag på ett kick!
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
150 g
Udon nudlar
(Innehåller Gluten, Vete)
1 st
Pak choi
1 st
Rödlök
2 st
Morot
2 st
Vitlöksklyfta
½ st
Lime
20 g
Saltade jordnötter
(Innehåller Jordnötter Kan innehålla Sesam, Nötter)
75 g
Teriyakisås
(Innehåller Gluten, Vete, Soja)
½ g
Chiliflakes
10 g
Ingefärspasta
200 g
Vegansk kebab
(Innehåller Soja, Vete, Gluten, Senap, Havre)
¼ tsk
Salt (steg 3)
½ msk
Olivolja (steg 3)
Koka upp en kastrull med saltat vatten.
Skär lök i tunna skivor.
Skär morot (oskalad) i tunna stavar.
Grovhacka pak choi.
Finhacka eller pressa vitlök.
Koka nudlar i 4–6 min, eller tills mjuka.
Precis innan nudlar är färdiga, skopa upp kokvatten [1 dl | 2 dl] i en kopp.
Häll av vattnet och skölj nudlarna i kallt vatten.
TIPS: Vattnet ska vara lika salt som havsvatten.
Under tiden, hetta upp olivolja [1/2 msk | 1 msk] i en stor stekpanna på medelhög värme.
Stek vegokebab, lök och morot i 3–4 min, tills något mjuka.
Tillsätt pak choi, ingefärspasta, vitlök och salt [1/4 tsk | 1/2 tsk]. Stek i 2–3 min, tills pak choi är mjuk.
Sänk till låg värme på stekpannan och vänd ner teriyakisås, nudlar och kokvatten [1 dl | 2 dl].
Under tiden, skär lime [1/2 st, 2P] i klyftor.
Lägg upp teriyakinudlar med vegokebab i skålar.
Garnera med jordnötter och chiliflakes [1/2 paket, 2P] och servera med limeklyftor att pressa över rätten.
TIPS: Skippa chili eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.