Snabba asiatiska blandfärsnudlar
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Snabba asiatiska blandfärsnudlar

Snabba asiatiska blandfärsnudlar

med pak choi, jordnötter och koriander

Nudlar är den ultimata snabbmaten! Glöm take away – med det här receptet står maten på bordet på nolltid, och vi lovar att den smakar supergott. Udonnudlarna är färdiga på några minuter och vi vänder dem i en woksås på sweet chilisås, soja och sataysås tillsammans med blandfärs, morot och pak choi. Sedan toppar vi med färsk koriander, jordnötter och salladslök, och så är middagen serverad!

Taggar:
Supersnabb
Allergener:
Jordnötter
Soja
Gluten
Vete

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid15 minuter
15 minuter
SvårighetsgradLätt

Ingredienser

Antal portioner

250 g

Blandfärs

50 g

Sataysås

(Innehåller Jordnötter, Soja, Gluten, Vete)

150 g

Udon nudlar

(Innehåller Gluten, Vete)

50 ml

Sojasås

(Innehåller Vete, Soja, Gluten)

80 g

Sweet chilisås

4 g

Goan xacuti

1 st

Salladslök

20 g

Saltade jordnötter

(Innehåller Jordnötter Kan innehålla Sesam, Nötter)

1 g

Chiliflakes

1 st

Pak choi

½ st

Morot, Julienne

1 portionspåse

Koriander

Ingår inte i din leverans

1 msk

Olivolja (steg 1)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)3810 kJ
Energi (kcal)911 kcal
Fett42 g
varav mättat14.2 g
Kolhydrater94.2 g
varav socker32.2 g
Protein37.3 g
Salt6.6 g

Köksredskap

Stekpanna
Kastrull

Instruktioner

Stek färs
1

Koka upp en kastrull med saltat vatten.

Hetta upp olivolja [1 msk | 2 msk] i en stor stekpanna på medelhög värme.

Stek blandfärs i 4–5 min, eller tills brynt.

Under tiden, grovhacka pak choi.

Skär salladslök i tunna skivor.

TIPS: Vattnet ska vara lika salt som havsvatten.

Koka nudlar
2

Koka nudlar i 4–6 min, eller tills mjuka.

Precis innan nudlarna är färdiga, skopa upp kokvatten [1 dl | 2 dl] i en kopp.

Häll av vattnet och skölj nudlarna i kallt vatten.

Tillsätt sås
3

Tillsätt goan xacuti, chiliflakes, pak choi och morot [1/2 påse, 2P] till stekpannan. Stek i 1–2 min, tills allt är väldoftande och grönsakerna något mjuka.

Rör ner sweet chilisås, sojasås, sataysås [1/2 påse, 2P] och sparat nudelvatten.

Ta av pannan från värme och vänd ner nudlar.

VIKTIGT: Köttfärsen är färdiglagad när den är genomstekt och utan inslag av rosa.

TIPS: Skippa chili eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.

Servera
4

Lägg upp nudlar i djupa tallrikar.

Toppa med grovt rivna korianderblad, jordnötter och salladslök.