
Sötpotatismos
med svarta bönor, salladsost och chimichurri
Vada genom drivor av sötpotatismos mot bönpyramiderna vid Teotihuacán och ta dig ända upp till den snöbeklädda toppen av mild salladsost. Glid ner igen på en rutschkana av örtig chimichurri som tillför ytterligare en smakdimension till det här mexikanska konstverket.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
Ingredienser
1
Zucchini
450
Sötpotatis
1
Lök
2
Vitlöksklyfta
1
Röd paprika
4
Hello Mexico kryddmix
1
Svarta bönor
1
Bladpersilja
1
Röd chili
12.5
Vitvinsvinäger
75
Grekisk salladsost
Ingår inte i din leverans
3
Olivolja
Instruktioner

Skala och tärna sötpotatis i 2 cm stora bitar. Lägg sötpotatisbitarna i en kastrull, täck dem med vatten* och låt koka tills mjuka, 10-15 min.

Finhacka lök och vitlök. Tärna zucchini [1/2 st, 2 pers] i 2 cm stora bitar. Kärna ur paprikan och skär i 4 cm stora bitar. Skölj bönorna i en sil under kallt vatten.

Hetta upp en skvätt olivolja* i en stekpanna på medelvärme. Stek lök, zucchini, paprika, Hello Mexico kryddmix och hälften av vitlöken i 6-8 min. Tillsätt bönorna och stek i ytterligare 4-5 min. Smaksätt med en nypa salt* och peppar*.

Häll av vattnet i ett durkslag och lägg tillbaka potatisen i kastrullen. Tillsätt en skvätt olivolja* och mosa till en jämn mos med hjälp av en gaffel eller potatispress. Smaksätt med en nypa salt* och peppar*. Sätt åt sidan under lock.

Finhacka persilja. Kärna ur och finhacka chili. Blanda persilja, chili, resterande vitlök, vitvinsvinäger [1/2 paket, 2 pers] och olivolja* [3 msk , 2 pers | 6 msk, 4 pers] i en skål. Smaksätt din chimichurri med en nypa socker*, salt* och peppar*. TIPS: Använd endast hälften av chilin om du inte är så förtjust i stark mat.

Fördela moset och den stekta bönblandningen mellan era tallrikar. Smula över salladsost [1/2 st, 2 pers] och toppa med chimichurri.