Sötpotatismos

Sötpotatismos

med svarta bönor, salladsost och chimichurri

Vada genom drivor av sötpotatismos mot bönpyramiderna vid Teotihuacán och ta dig ända upp till den snöbeklädda toppen av mild salladsost. Glid ner igen på en rutschkana av örtig chimichurri som tillför ytterligare en smakdimension till det här mexikanska konstverket.

Taggar:Vegetarisk
Allergener:mjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener.

Tillagningstid25 minuter
SvårighetsgradNivå 2
Ingredienser
Antal portioner
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner

450 g

Sötpotatis

1 st

Lök

2 st

Vitlöksklyfta

1 st

Zucchini

1 st

Röd paprika

4 g

Hello Mexico kryddmix

1 paket

Svarta bönor

1 påse

Bladpersilja

1 st

Chili

½ paket

Vitvinsvinäger

½ paket

Grekisk salladsost

(Innehållermjölk)

Ingår inte i din leverans

3 msk

Olivolja*

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
Energi (kJ)2789 kJ
Energi (kcal)667 kcal
Fett35 g
varav mättat10 g
Kolhydrater56 g
varav socker11 g
Kostfiber16 g
Protein22 g
Salt2 g
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Skala och tärna sötpotatis i 2 cm stora bitar.

Lägg sötpotatisbitarna i en kastrull, täck dem med vatten* och låt koka tills mjuka, 10-15 min.

2

Finhacka lök och vitlök.

Tärna zucchini [1/2 st, 2 pers] i 2 cm stora bitar.

Kärna ur paprikan och skär i 4 cm stora bitar.

Skölj bönorna i en sil under kallt vatten.

3

Hetta upp en skvätt olivolja* i en stekpanna på medelvärme. Stek lök, zucchini, paprika, Hello Mexico kryddmix och hälften av vitlöken i 6-8 min.

Tillsätt bönorna och stek i ytterligare 4-5 min. Smaksätt med en nypa salt och peppar.

4

Häll av vattnet i ett durkslag och lägg tillbaka potatisen i kastrullen. Tillsätt en skvätt olivolja* och mosa till en jämn mos med hjälp av en gaffel eller potatispress.

Smaksätt med en nypa salt och peppar. Sätt åt sidan under lock.

5

Finhacka persilja. Kärna ur och finhacka chili.

Blanda persilja, chili, resterande vitlök, vitvinsvinäger [1/2 paket, 2 pers] och olivolja [3 msk , 2 pers | 6 msk, 4 pers] i en skål. Smaksätt din chimichurri med en nypa socker, salt och peppar.

TIPS: Använd endast hälften av chilin om du inte är så förtjust i stark mat.

6

Fördela moset och den stekta bönblandningen mellan era tallrikar.

Smula över salladsost [1/2 st, 2 pers] och toppa med chimichurri.