HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconSötpotatismos
topBanner
Sötpotatismos

Sötpotatismos

med svarta bönor, salladsost och chimichurri

Vada genom drivor av sötpotatismos mot bönpyramiderna vid Teotihuacán och ta dig ända upp till den snöbeklädda toppen av mild salladsost. Glid ner igen på en rutschkana av örtig chimichurri som tillför ytterligare en smakdimension till det här mexikanska konstverket.

Taggar:Vegetarisk
Allergener:sulfitermjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid25 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

1 paket

Zucchini

12.5 ml

Sötpotatis

3 msk

Lök

Vitlöksklyfta

Röd paprika

Hello Mexico kryddmix

Svarta bönor

Bladpersilja

Chili

Vitvinsvinäger

(Innehållersulfiter)

Grekisk salladsost

(Innehållermjölk)

Ingår inte i din leverans

Olivolja

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kcal)306 kcal
Energi (kJ)1279 kJ
Fett23.77 g
varav mättat3.8 g
Kolhydrater12.39 g
varav socker0.6 g
Protein8.63 g
Salt0.5 g
Instruktioner
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
1

Skala och tärna sötpotatis i 2 cm stora bitar. Lägg sötpotatisbitarna i en kastrull, täck dem med vatten* och låt koka tills mjuka, 10-15 min. 

2

Finhacka lök och vitlök. Tärna zucchini [1/2 st, 2 pers] i 2 cm stora bitar. Kärna ur paprikan och skär i 4 cm stora bitar. Skölj bönorna i en sil under kallt vatten.

3

Hetta upp en skvätt olivolja* i en stekpanna på medelvärme. Stek lök, zucchini, paprika, Hello Mexico kryddmix och hälften av vitlöken i 6-8 min. Tillsätt bönorna och stek i ytterligare 4-5 min. Smaksätt med en nypa salt* och peppar*.

4

Häll av vattnet i ett durkslag och lägg tillbaka potatisen i kastrullen. Tillsätt en skvätt olivolja* och mosa till en jämn mos med hjälp av en gaffel eller potatispress. Smaksätt med en nypa salt* och peppar*. Sätt åt sidan under lock.

5

Finhacka persilja. Kärna ur och finhacka chili. Blanda persilja, chili, resterande vitlök, vitvinsvinäger [1/2 paket, 2 pers] och olivolja* [3 msk , 2 pers | 6 msk, 4 pers] i en skål. Smaksätt din chimichurri med en nypa socker*, salt* och peppar*. TIPS: Använd endast hälften av chilin om du inte är så förtjust i stark mat.

6

Fördela moset och den stekta bönblandningen mellan era tallrikar. Smula över salladsost [1/2 st, 2 pers] och toppa med chimichurri.