Snabbstekt öring med sweet chili-glaze
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Snabbstekt öring med sweet chili-glaze

Snabbstekt öring med sweet chili-glaze

med pak choi-sallad och srirachamajo

Vietnam står för inspirationen till kvällens delikata fiskrätt, där öring smaksätts med vår egen kryddblandning Ginger Ninja och glaseras med soja och sweet chili. Men smaksensationerna tar inte slut där – vi syltar också morot och tillsätter den i en sallad med pak choi, mynta och koriander. Vi serverar vår snabbstekta fisk med fluffigt ris och en klick srirachamajonnäs för extra sting.

Allergener:
Fisk
Senap
Ägg
Vete
Soja
Gluten
Sulfiter

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid20 minuter
20 minuter
SvårighetsgradLätt

Ingredienser

Antal portioner

250 g

Öring

(Innehåller Fisk)

150 g

Långkornigt vitt ris

5 g

Ginger Ninja

(Innehåller Senap, Ägg)

40 g

Sweet chilisås

25 ml

Sojasås

(Innehåller Vete, Soja, Gluten)

1 portionspåse

Mynta & koriander

50 g

Srirachamajonnäs

(Innehåller Ägg, Senap)

1 st

Pak choi

1 st

Morot

12 ml

Vitvinsvinäger

(Innehåller Sulfiter)

Ingår inte i din leverans

3 dl

Vatten (steg 1)

½ tsk

Salt (steg 1)

½ tsk

Socker (steg 2)

¼ tsk

Salt (steg 2)

1 msk

Vatten* (steg 2)

½ msk

Olivolja (steg 3)

¼ tsk

Salt (steg 3)

1 msk

Vatten (steg 4)

¼ tsk

Salt (steg 5)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)3176 kJ
Energi (kcal)759 kcal
Fett32.7 g
varav mättat2 g
Kolhydrater82.1 g
varav socker18.8 g
Protein32.6 g
Salt7.4 g

Köksredskap

Stekpanna
Kastrull

Instruktioner

Koka ris
1

Koka upp en medelstor kastrull med vatten [3 dl | 51/2 dl].

Rör i ris och salt [½ tsk | 1 tsk], sänk till medellåg värme och sjud under lock i 14 min.

Ta av kastrullen från värme och låt vila i 10 min.

TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!

Sylta morot
2

Skala morot i långa band med en potatisskalare och finhacka den sista innersta biten.

Blanda vitvinsvinäger, socker [1/2 tsk | 1 tsk], vatten [1 msk | 2 msk] och salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] i en liten skål.

Vänd i morot i lagen och ställ skålen åt sidan.

Stek fisk
3

Hetta upp olivolja [1/2 msk | 1 msk] i en stor stekpanna i medelhög värme.

Torka fisk med hushållspapper, och krydda med salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och Ginger Ninja (inte på skinnsidan).

Stek fisk, skinnsidan ner, i 3–5 min.

Vänd och stek i ytterligare 2–3 min, eller tills gyllene och genomstekt.

TIPS: Fisken är klar när fiskköttet är ogenomskinligt och lätt faller isär.

Glasera fisk
4

Under tiden, grovhacka pak choi, mynta och koriander.

Blanda sojasås, sweet chilisås och vatten [1 msk | 2 msk] i en liten skål.

Sänk till låg värme och tillsätt sojaglaze när fisk är genomstekt. Vänd fisk i glaze.

Blanda sallad
5

Häll av lag från morot och blanda den med pak choi, salt [1/4 tsk | 1/2 tsk], mynta och koriander i en stor skål precis för servering.

Tillsätt eventuellt en skvätt olivolja till salladen.

Servera
6

Lägg upp fisk, ris och sallad på samma tallrik.

Servera med en klick srirachamajonnäs.

Meal right image

Upptäck liknande recept

Meal left image