Skip to main content
Snabba asiatiska blandfärsnudlar
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Snabba asiatiska blandfärsnudlar

Snabba asiatiska blandfärsnudlar

med pak choi, jordnötter och koriander

Nudlar är den ultimata snabbmaten! Glöm take away – med det här receptet står maten på bordet på nolltid, och vi lovar att den smakar supergott. Udonnudlarna är färdiga på några minuter och vi vänder dem i en woksås på sweet chilisås, soja och sataysås tillsammans med blandfärs, morot, spetskål och pak choi. Sedan toppar vi med färsk koriander och jordnötter, och så är middagen serverad!

Taggar:
Supersnabb
Snabb
Mjölkfri
Allergener:
Jordnötter
Soja
Gluten
Vete

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid15 minuter
15 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

50 g

Sataysås

(Innehåller: Jordnötter, Soja, Gluten, Vete)

250 g

Blandfärs

4 g

Goan Xacuti

1 st

Morot, Julienne

1 st

Koriander

1 st

Pak choi

150 g

Udonnudlar, torkade

(Innehåller: Gluten, Vete)

20 g

Saltade jordnötter

(Innehåller: Jordnötter Kan innehålla spår av: Sesam, Nötter)

50 ml

Sojasås

(Innehåller: Vete, Soja, Gluten)

1 g

Chiliflakes

80 g

Sweet chilisås

75 g

Förskuren spetskål

½ st

Schalottenlök

Ingår inte i din leverans

1 msk

Olja till stekning

1 msk

Sparat nudelvatten

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)3888 kJ
Energi (kcal)929 kcal
Fett41.9 g
varav mättat14.2 g
Kolhydrater96.5 g
varav socker34.1 g
Protein38.8 g
Salt6.6 g

Instruktioner

Stek färs
1

Koka upp en kastrull med saltat vatten.

Hetta upp olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.

Stek blandfärs i 4–5 min, eller tills brynt.

Under tiden, grovhacka pak choi.

Skär schalottenlök i tunna skivor.

TIPS: Vattnet ska vara lika salt som havsvatten.

Koka nudlar
2

Koka nudlar i 4–6 min, eller tills mjuka.

Precis innan nudlarna är färdiga, skopa upp kokvatten i en kopp.

Häll av vattnet och skölj nudlarna i kallt vatten.

Laga sås
3

Tillsätt Goan Xacuti, chiliflakes, schalottenlök, pak choi, spetskål och morot till stekpannan. Stek i 1–2 min, tills allt är väldoftande och grönsakerna något mjuka.

Rör ner sweet chilisås, sojasås, sataysås och sparat nudelvatten.

Ta av pannan från värme och vänd ner nudlar.

VIKTIGT: Köttfärsen är färdiglagad när den är genomstekt och utan inslag av rosa.

TIPS: Skippa chili eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.

Servera
4

Lägg upp nudlar i djupa tallrikar.

Toppa med grovt rivna korianderblad och jordnötter.