Pannstekt rumpstek och krämig senapssås
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Pannstekt rumpstek och krämig senapssås

Pannstekt rumpstek och krämig senapssås

med bakade tomater och rostad potatis

I kväll frestar vi med en riktigt lyxig helgrätt – perfekt som bjudrätt eller bara för att skämma bort familjen lite extra. På menyn står nämligen supermör rumpstek som serveras med krispig klyftpotatis, rucolasallad med rostade körsbärstomater och en fantastiskt krämig senapssås med grädde och ost.

Taggar:
Glutenfri
Max 50g kolhydrater
Allergener:
Mjölk
Senap
Ägg

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid35 minuter
25 minuter
SvårighetsgradLätt

Ingredienser

Antal portioner

300 g

Rumpstek

400 g

Småpotatis

125 g

Körsbärstomater

2 st

Vitlöksklyfta

20 g

Solroskärnor

(Kan innehålla Nötter, Jordnötter, Sesam)

40 g

Rucola

150 ml

Matlagningsgrädde

(Innehåller Mjölk)

12 g

Grov senap

(Innehåller Senap)

20 g

Finriven ost

(Innehåller Mjölk, Ägg)

½ g

Torkad oregano

Ingår inte i din leverans

½ tsk

Socker (steg 2)

1 msk

Olivolja (steg 2)

1 msk

Olivolja (steg 3)

½ tsk

Salt (steg 4)

¼ tsk

Salt (steg 1)

¼ tsk

Salt (steg 2)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)5489 kJ
Energi (kcal)1312 kcal
Fett50.4 g
varav mättat22.3 g
Kolhydrater43.4 g
varav socker9.9 g
Protein43.1 g
Salt3.9 g

Köksredskap

Bakplåt
Stekpanna

Instruktioner

Rosta potatis
1

Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft). 

Ta fram kött så det blir rumstempererat och krydda det med salt [1/4 tsk | 1/2 tsk]. 

Halvera potatis (oskalad) och placera på en plåt [2 plåtar, 4P] med bakplåtspapper. Blanda med olivolja, salt och peppar. 

Rosta i ugnen i 25–35 min, tills gyllene och mjuka. 

Rosta tomater
2

Under tiden, halvera körsbärstomater och placera dem på en ny plåt med bakplåtspapper. 

Blanda med olivolja, socker [1/2 tsk | 1 tsk], salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och en nypa peppar. 

Rosta i ugnen i 15–25 min, eller tills brynta. Ta ut från ugnen och låt svalna.  

Finhacka eller pressa vitlök. 

Blanda olivolja [1 msk | 2 msk], oregano [1/2 paket, 2P] och hälften av vitlöken i en liten skål. 

Stek kött
3

Hetta upp olivolja [1 msk | 2 msk] i en stor stekpanna på medelhög värme när det återstår 10 min av potatisens tillagningstid.

Stek kött i 3–4 min per sida, eller tills brynt.

Låt köttet vila i ett foliepaket tills servering. Det kommer fortsätta tillagas något under tiden det vilar.

TIPS: Stek i ytterligare 1–2 min för genomstekt.

Laga sås
4

Hetta upp samma stekpanna på medelhög värme och skrapa upp bitar som fastnat i botten. Stek resterande vitlök i 30 sek, tills väldoftande. 

Rör i senap, matlagningsgrädde och ost. 

Sänk till låg värme och sjud i 2 min, tills lätt tjocknad. 

Tillsätt eventuell sky från foliepaketet och krydda med salt [1/2 tsk | 1 tsk] och peppar.

Gör rucolasallad
5

Skölj rucola. 

Blanda färdig potatis med vitlöksolja på plåten.  

Blanda rucola, solroskärnor, en nypa salt och peppar i en stor skål precis innan servering.  

TIPS: Tillsätt eventuellt en skvätt olivolja till salladen.

Servera
6

Lägg upp kött, potatis och rucolasallad på tallrikar.  

Toppa sallad med rostade tomater. 

Ringla senapssås över köttet.