Pannstekt medelhavskyckling
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Pannstekt medelhavskyckling

Pannstekt medelhavskyckling

med tabbouleh och mild yoghurtdressing

Välkommen till medelhavsfest! Har ni tröttnat på traditionella sätt att servera kyckling, så kommer räddningen här! När kycklingen steks med kryddor inspirerade av medelhavet är det lätt att drömma sig bort till varma länder. Brukar ni servera potatis till kycklingen? Inte ikväll! Istället blandar vi ihop den vackraste tabbouleh med bulgur med bett, gurka och rödlök. En mild och krämig dressing som tillbehör kommer att älskas av stora och små!

Taggar:
Barnvänlig
Lågkalori
Max 50g kolhydrater
Snabb
Allergener:
Mjölk
Selleri
Vete
Gluten
Ägg
Senap

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid25 minuter
25 minuter
SvårighetsgradMedel

Ingredienser

Antal portioner

125 g

Körsbärstomater

1 portionspåse

Bladpersilja

1 st

Gurka

300 g

Kycklingbröstfilé

75 ml

Yoghurt

(Innehåller Mjölk)

4 g

Medelhavets Pärla

1 st

Vitlöksklyfta

4 g

Grönsaksbuljong

(Innehåller Selleri)

85 g

Bulgur

(Innehåller Vete, Gluten)

40 g

Aioli

(Innehåller Ägg, Senap)

½ st

Rödlök

½ st

Citron

Ingår inte i din leverans

2.5 dl

Vatten (steg 1)

1 msk

Olivolja (steg 1)

¼ tsk

Salt (steg 4)

¼ tsk

Salt (steg 5)

¼ tsk

Salt (steg 1)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)2535 kJ
Energi (kcal)606 kcal
Fett29 g
varav mättat6.1 g
Kolhydrater37 g
varav socker7.8 g
Protein43.8 g
Salt3.6 g

Köksredskap

Stekpanna
Kastrull

Instruktioner

Koka bulgur
1

Finhacka eller pressa vitlök.

Hetta upp olivolja [1 msk | 2 msk] i en medelstor kastrull på medelvärme. Fräs vitlök i 1-2 min, eller tills väldoftande.  

Tillsätt vatten [21/2 dl | 41/2 dl] och låt det koka upp.  

Rör i bulgur, grönsaksbuljong och salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och sänk till medellåg värme. Sjud under lock i 9-10 min, eller tills "al dente".

Stek kyckling
2

Krydda kyckling med Medelhavets Pärla, en nypa salt och peppar.

Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme. 

Stek kyckling i 5-6 min per sida, eller tills brynt och genomstekt. 

VIKTIGT: 1) Tvätta händer och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling. 2) Den är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten.

Förbered råvaror
3

Medan kyckling steks, finhacka rödlök [1/2 st, 2P], gurka och persilja. 

Halvera körsbärstomater.  

Skär citron [1/2 st, 2P] i klyftor.

Förbered tabbouleh
4

Blanda bulgur, tomater, gurka, rödlök och citronsaft [1/2 msk | 1 msk] i en skål. Krydda med salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och peppar. Tillsätt eventuellt en skvätt olivolja.

Blanda dressing
5

Blanda yoghurt, aioli och persilja i en skål. Krydda med salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och en nypa peppar.

Servera
6

Lägg upp tabbouleh på tallrikar.  

Toppa med kyckling och en klick yoghurtdressing. 

Servera med resterande citronklyftor att pressa över rätten.