Mexikanska kycklingfajitas
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Mexikanska kycklingfajitas

Mexikanska kycklingfajitas

med frisk tomatsalsa och gräddfil

Den kulinariska resan går till Mexiko, och bjuder på en fajitafest med massor av spännande tillbehör. Kycklingen får sin karakteristiska smak av att kryddas med sriracha. Tomatsalsan bjuder på en perfekt balanserad mix av sött, salt och surt, och den svalkande yoghurten ger fin kontrast till allt det starka.

Taggar:
Snabb
Barnvänlig
<15 min
Proteinrik
Allergener:
Gluten
Vete
Mjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid15 minuter
15 minuter
SvårighetsgradMedel

Ingredienser

Antal portioner

2 st

Tomat

1 st

Paprika

1 st

Rödlök

1 portionspåse

Koriander

5 g

Tex-Mex

10 g

Sriracha

8 st

Minitortillas

(Innehåller Gluten, Vete)

½ g

Chiliflakes

1 paket

Gräddfil

(Innehåller Mjölk)

300 g

Strimlad kycklingbröstfilé

Ingår inte i din leverans

1 msk

Olivolja (steg 2)

½ msk

Olivolja (steg 3)

¼ tsk

Salt (steg 3)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)3046 kJ
Energi (kcal)728 kcal
Fett28.5 g
varav mättat7.5 g
Kolhydrater67.2 g
varav socker14.5 g
Protein46.4 g
Salt3.1 g

Köksredskap

Stekpanna

Instruktioner

Förbered grönsaker
1

Värm ugnen till 220 °C/200 °C (varmluft) om du inte har en mikrovågsugn.
 
Grovhacka tomat.
 
Skär paprika i 1 cm tjocka skivor. 
 
Skär lök i 2 cm breda klyftor.
 
Riv korianderblad med händerna.

Stek kyckling
2

Hetta upp olivolja [1 msk | 2 msk] i en stor stekpanna på medelhög värme.
 
Tillsätt kyckling, paprika, lök, sriracha [½ paket, 2P], Tex-Mex och en nypa
salt. Stek i 4-5 min tills brynt och genomstekt, rör då och då.
 
VIKTIGT: 1) Tvätta händer och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling. 2) Den är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten.
 
TIPS: Skippa sriracha eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.

Blanda salsa
3

Blanda tomat, koriander, chili flakes [1/2 paket, 2P], olivolja [1/2 msk | 1 msk],
salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och en nypa peppar i en skål.
 
TIPS: Skippa chili eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.
 
Medan kyckling steks, värm tortillas i 30-60 sek i mikrovågsugnen, eller täckta
med folie i ugnen i 4-5 min.
 
TIPS: Skippa chili eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.

Servera
4

Sätt fram alla tillbehör.
 
Fyll tortillas med kyckling, grönsaker, salsa och gräddfil.