Den kulinariska resan går till Mexiko, och bjuder på en fajitafest med massor av spännande tillbehör. Bönmashen får sin karakteristiska smak från såsen Sriracha. Tomatsalsan bjuder på en perfekt balanserad mix av sött, salt och surt.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
2 st
Tomat
1 st
Paprika
1 st
Rödlök
1 portionspåse
Koriander
5 g
Tex-Mex
10 g
Sriracha
8 st
Minitortillas
(Innehåller Gluten, Vete)
½ g
Chiliflakes
1 paket
Gräddfil
(Innehåller Mjölk)
300 g
Strimlad kycklingbröstfilé
1 msk
Olivolja (steg 2)
½ msk
Olivolja (steg 3)
¼ tsk
Salt (steg 3)
Tärna tomat i 1 cm stora bitar. Finhacka rödlök [1/2 st, 2 pers]. Kärna ur och finhacka chili [1/2 st, 2 pers]. Grovhacka koriander. Skär kyckling i 2 cm stora bitar på en separat skärbräda. Skölj svarta bönor.
Hetta upp en skvätt olivolja* i en mellanstor stekpanna på medelvärme. Stek kyckling i 4-5 min tills genomstekt. VIKTIGT: Kycklingen är färdiglagad när köttet är vitt och utan inslag av rosa.
Blanda tomat, rödlök, chili, hälften av koriandern, en nypa socker* och en skvätt olivolja* i en skål. Krydda med salt* och peppar*. Blanda gräddfil [1/2 paket, 2P], resterande koriander, en nypa salt* och peppar* i en ny skål. Värm tortillas i micron eller i en torr stekpanna. TIPS: Skippa chilin om ni inte är förtjusta i stark mat.
Sätt fram alla tillbehör, och bygg din fajita. Börja med bönor, toppa med kyckling och salsa, och avsluta med en klick gräddfil.