Mexikanska kycklingfajitas
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Mexikanska kycklingfajitas

Mexikanska kycklingfajitas

med frisk tomatsalsa och mild yoghurt

Den kulinariska resan går till Mexiko, och bjuder på en fajitafest med massor av spännande tillbehör. Bönmashen får sin karakteristiska smak från såsen Sriracha. Tomatsalsan bjuder på en perfekt balanserad mix av sött, salt och surt.

Taggar:
Snabb
Barnvänlig
Allergener:
Gluten
Vete
Mjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid15 minuter
15 minuter
SvårighetsgradMedel

Ingredienser

Antal portioner

2 st

Tomat

1 st

Paprika

1 st

Rödlök

1 portionspåse

Koriander

5 g

Tex-Mex

10 g

Sriracha

8 st

Minitortillas

(Innehåller Gluten, Vete)

½ g

Chiliflakes

1 paket

Gräddfil

(Innehåller Mjölk Kan innehålla Mjölk)

300 g

Strimlad kycklingbröstfilé

Ingår inte i din leverans

1 msk

Olivolja (steg 2)

½ msk

Olivolja (steg 3)

¼ tsk

Salt (steg 3)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)3046 kJ
Energi (kcal)728 kcal
Fett42 g
varav mättat13.5 g
Kolhydrater67.2 g
varav socker14.2 g
Protein46.4 g
Salt5.8 g

Köksredskap

Stekpanna

Instruktioner

Förbered råvaror
1

Tärna tomat i 1 cm stora bitar. Finhacka rödlök [1/2 st, 2 pers]. Kärna ur och finhacka chili [1/2 st, 2 pers]. Grovhacka koriander. Skär kyckling i 2 cm stora bitar på en separat skärbräda. Skölj svarta bönor.

Stek kyckling
2

Hetta upp en skvätt olivolja* i en mellanstor stekpanna på medelvärme. Stek kyckling i 4-5 min tills genomstekt. VIKTIGT: Kycklingen är färdiglagad när köttet är vitt och utan inslag av rosa. 

Blanda salsa
3

Blanda tomat, rödlök, chili, hälften av koriandern, en nypa socker* och en skvätt olivolja* i en skål. Krydda med salt* och peppar*. Blanda gräddfil [1/2 paket, 2P], resterande koriander, en nypa salt* och peppar* i en ny skål. Värm tortillas i micron eller i en torr stekpanna. TIPS: Skippa chilin om ni inte är förtjusta i stark mat.

Servera
4

Sätt fram alla tillbehör, och bygg din fajita. Börja med bönor, toppa med kyckling och salsa, och avsluta med en klick gräddfil.