topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile

Mexican shrimp tacos

med cajunkryddad coleslaw och stark jalapeno

Den kulinariska resan går till Mexico, och bjuder på en räktacos med massor av spännande tillbehör. En vacker cajunmajo rör du ihop på få minuter. Tomatsalsan bjuder på en perfekt balanserad mix av salt och surt. Jalapeños ger rätten styrka.

Taggar:
Enkel
Allergener:
Senap
Ägg
Gluten
Vete
Sulfiter
Kräftdjur

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid25 minuter
15 minuter
SvårighetsgradMedel

Ingredienser

Antal portioner

50 g

Majonnäs

(Innehåller Senap, Ägg)

5 g

Tex-Mex

8 st

Minitortillas

(Innehåller Gluten, Vete)

150 g

Strimlad salladsmix

(Kan innehålla Selleri)

1 st

Lime

1 portionspåse

Koriander

1 st

Jalapeno

1 st

Rödlök

4 g

Ay Cajun-ba

(Innehåller Sulfiter)

150 g

Räkor

(Innehåller Kräftdjur)

1 burk

Majs

Ingår inte i din leverans

2 msk

Vetemjöl (steg 3)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)3047 kJ
Energi (kcal)728 kcal
Fett29.1 g
varav mättat4 g
Kolhydrater87.2 g
varav socker12.6 g
Protein24.1 g
Salt3.7 g

Köksredskap

Stekpanna

Instruktioner

1

Sätt på ugnen på 220°C/200°C varmluft (om du inte har en mikrovågsugn). Finhacka tomat och rödlök. Skiva jalapeno tunt. Grovhacka koriander. Dela lime i klyftor. Grovhacka räkor på en separat skärbräda.

2

Blanda majonnäs, Ay Cajun-ba och en skvätt vatten i en skål. Blanda tomat, hälften av koriandern och en generös skvätt limejuice i en ny skål.

Panera räkor
3

Blanda vetemjöl [2 msk | 4 msk] och Tex-Mex i en skål. Tillsätt räkor och rödlök, blanda så de täcks av mjölmixen.

Stek räkor & rödlök
4

Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme. Stek räkor och rödlök i 3 min, eller tills genomstekta. TIPS: Räkorna är färdiga när de är rosa utanpå och ogenomskinliga i mitten.

Blanda coleslaw
5

Blanda salladsmix, en skvätt limejuice och cajunmajonnäs [1 msk | 2 msk] i en skål. Värm tortillas i 30-60 sek i mikrovågsugnen, eller täckta med folie i ugnen i 4-5 min.

6

Sätt fram alla ingredienser på bordet. Bre cajunmajonnäs på tortillas. Toppa med coleslaw, räkor och tomatsalsa. Garnera med jalapeno och resterande koriander. TIPS: Skippa jalapeno eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.