Klassiskt vitlöksbröd
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Klassiskt vitlöksbröd

Klassiskt vitlöksbröd

2 portioner | med ost och persilja

Superenkla och jättegoda recept för alla tidpunkter på dagen. Receptkort med 4 steg och portionerade ingredienser för 2 personer ingår. Vi vågar nästan påstå att vitlöksbröd är det ultimata tillbehöret – alla gillar det och det passar till nästan allt! Dessutom går det jättesnabbt att göra själv. Vi toppar bara baguette med vitlök- och persiljesmör och ost, och sen är brödet redo att avnjutas efter 6–8 minuter i ugnen.

Allergener:
Gluten
Vete
Mjölk
Ägg

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid15 minuter
fem minuter
SvårighetsgradLätt

Ingredienser

Antal portioner

2 st

Baguette

(Innehåller Gluten, Vete Kan innehålla Sesam)

2 st

Vitlöksklyfta

1 portionspåse

Kruspersilja

40 g

Finriven ost

(Innehåller Mjölk, Ägg)

Ingår inte i din leverans

2 msk

Smör (steg 1)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)2118 kJ
Energi (kcal)506 kcal
Fett21.3 g
varav mättat12.3 g
Kolhydrater64.2 g
varav socker5.9 g
Protein15.8 g
Salt2.2 g

Köksredskap

Bakplåt

Instruktioner

Förbered råvaror
1

Värm ugnen till 220 °C/200 °C (varmluft).
 
Finhacka eller pressa vitlök.
 
Finhacka persilja.

Blanda vitlökssmör
2

Blanda vitlök, persilja, smör [2 msk], en nypa salt och peppar i en skål.

Rosta bröd
3

Halvera baguetten på längden.
 
Bre på vitlökssmör och toppa med finriven ost.
 
Placera på en plåt med bakplåtspapper och rosta i ugnen i 6–8 min, tills krispig
och gyllene.

Servera
4

Skär vitlöksbröd i bitar och lägg upp på ett serveringsfat.

Meal right image

Upptäck liknande recept

Meal left image