Grekiskinspirerad vegetarisk pita
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Grekiskinspirerad vegetarisk pita

Grekiskinspirerad vegetarisk pita

2 portioner | med oliver och spenat

Superenkla och jättegoda recept för alla tidpunkter på dagen. Receptkort med 4 steg och portionerade ingredienser för 2 personer ingår. Dröm dig bort till Medelhavets stränder med denna läckra lunch där vi hämtat inspiration från det grekiska köket. Vi värmer pitabröd i ugnen och fyller dem med grekisk salladsost, spenat, tomat och kalamataoliver. Grönt och gott!

Taggar:
Vegetarisk
Allergener:
Mjölk
Gluten
Vete
Sesam

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstidtio minuter
tio minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

150 g

Grekisk salladsost

(Innehåller Mjölk)

125 g

Körsbärstomater

70 g

Kalamataoliver

30 g

Spenat

2 st

Pitabröd

(Innehåller Gluten, Vete)

75 ml

Yoghurt

(Innehåller Mjölk)

25 g

Tahini

(Innehåller Sesam)

Ingår inte i din leverans

1 msk

Olivolja (steg 3)

1 tsk

Socker (steg 3)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)2802 kJ
Energi (kcal)670 kcal
Fett43.9 g
varav mättat17.2 g
Kolhydrater43.9 g
varav socker8.1 g
Protein22.2 g
Salt3.9 g

Köksredskap

Bakplåt

Instruktioner

Värm pitabröd
1

Värm ugnen till 240 ºC/220 °C (varmluft).

Placera pitabröd direkt på gallret och baka i ugnen i 3–4 min, eller tills uppvärmda.

TIPS: Våra pitabröd kan ätas rätt ur påsen, men vi rekommenderar att värma dom. 

Förbered grönsaker
2

Skölj spenat.

Halvera oliver och skär körsbärstomater i tunna skivor.

Blanda fyllning
3

Blanda körsbärstomater, oliver och olivolja [1 msk] i en skål.

Smula ner salladsost och en nypa peppar i skålen och blanda.

Blanda yoghurt, tahini, socker [1/4 tsk], en nypa salt och peppar i en liten skål.

Servera
4

Skär en öppning i ena sidan av pitabröd.

Fyll pitabröd med tahiniyoghurt, spenat, körsbärstomater, oliver och salladsost.