Cajunbakta morötter med honung
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Cajunbakta morötter med honung

Cajunbakta morötter med honung

2 portioner | med nordisk chimichurri

Superenkla och jättegoda recept för alla tidpunkter på dagen. Receptkort med 4 steg och portionerade ingredienser för 2 personer ingår. Morötter som ugnsrostas gyllene får en härlig konsistens och sötma och med en dressing på honung och vår egen kryddblandning Ay Cajun-ba blir de ännu godare. I kombination med svalkande yoghurt, en nordisk chimichurri på persilja och vitlök och hackade rostade mandlar har vi ett enkelt och snabbt tillbehör som frestar smaklökarna.

Allergener:
Mjölk
Sulfiter
Nötter

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
tio minuter
SvårighetsgradLätt

Ingredienser

Antal portioner

4 st

Morot

50 g

Honung

1 paket

Yoghurt

(Innehåller Mjölk)

1 st

Vitlöksklyfta

4 g

Ay Cajun-ba

(Innehåller Sulfiter)

1 portionspåse

Bladpersilja

40 g

Mandlar

(Innehåller Nötter Kan innehålla Råg, Sesam, Spelt, Vete, Korn, Gluten, Havre, Jordnötter)

Ingår inte i din leverans

1 msk

Olivolja (steg 1)

¼ tsk

Salt (steg 1)

2 msk

Olivolja (steg 3)

1 msk

Vatten (steg 3)

½ tsk

Socker (steg 3)

1 tsk

Salt (steg 3)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)2437 kJ
Energi (kcal)582 kcal
Fett41.8 g
varav mättat9 g
Kolhydrater41.2 g
varav socker37.5 g
Protein10 g
Salt3.4 g

Köksredskap

Stekpanna
Ugnsform

Instruktioner

Gör cajundressing
1

Skär morot (oskalad) i kvartar på längden.

Blanda Ay Cajun-ba, hälften av honung, olivolja [1 msk], salt [1/4 tsk] och en nypa peppar i en liten skål.

Rosta morot
2

Placera morot på en plåt med bakplåtspapper och blanda med cajundressing.

Rosta högst upp i ugnen i 20 min, eller tills möra.

Ringla över resterande honung när det återstår 5 min av morötternas tillagningstid.

Rosta resterande tid, eller tills karamelliserade.

Rosta mandlar
3

Grovhacka mandlar. Hetta upp en stor stekpanna på medelhög värme. Rosta mandlar i 3–4 min, eller tills gyllene.

Finhacka persilja. Finhacka eller pressa vitlök. Blanda vitlök, persilja, olivolja [2 msk], vatten [1 msk], socker [1/2 tsk], salt [1/2 tsk] och peppar i en liten skål.

Blanda yoghurt, salt [1/2 tsk] och en nypa peppar i en ny liten skål.

Servera
4

Lägg upp yoghurt på en tallrik och toppa med morot.

Ringla över chimichurri och strö över mandlar.