Kryddigt pannstekt fläsk
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Kryddigt pannstekt fläsk

Kryddigt pannstekt fläsk

med vitlöksris och gurka

Ikväll hämtar vi inspiration från Asien och lagar fläsk som vi steker till perfektion med vår egen kryddblandning Ginger Ninja. Vi blandar fläsket med stekt paprika och salladslök och låter det sjuda med sataysås och sojasås innan vi serverar det med kokt vitlöksris. Färsk gurka och knapriga jordnötter på toppen blir pricken över i:et.

Taggar:
Snabb
Allergener:
Senap
Ägg
Vete
Soja
Gluten
Jordnötter

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid20 minuter
20 minuter
SvårighetsgradLätt

Ingredienser

Antal portioner

150 g

Jasminris

5 g

Ginger Ninja

(Innehåller Senap, Ägg)

12.5 ml

Sojasås

(Innehåller Vete, Soja, Gluten)

100 g

Sataysås

(Innehåller Jordnötter, Soja, Gluten, Vete)

1 st

Gurka

1 st

Paprika

1 st

Salladslök

20 g

Saltade jordnötter

(Innehåller Jordnötter Kan innehålla Sesam, Nötter)

1 st

Vitlöksklyfta

300 g

Tärnat fläsk

Ingår inte i din leverans

½ tsk

Salt (steg 1)

3 dl

Vatten (steg 1)

1 msk

Olivolja (steg 3)

½ msk

Smör (steg 1)

½ dl

Vatten (steg 5)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)5997 kJ
Energi (kcal)1433 kcal
Fett33.2 g
varav mättat9.8 g
Kolhydrater78.5 g
varav socker15 g
Protein39.5 g
Salt4.3 g

Köksredskap

Stekpanna
Kastrull

Instruktioner

Koka ris
1

Finhacka eller pressa vitlök [1/2 st, 2P].

Smält smör [1/2 msk | 1 msk] i en medelstor kastrull på medelhög värme. Fräs vitlök i 30 sek, eller tills gyllene och väldoftande. 

Tillsätt vatten [3 dl | 6 dl] och koka upp. Rör i ris och salt [½ tsk | 1 tsk], sänk till medellåg värme och sjud under lock i 12 min.

Ta av kastrullen från värme och låt vila under lock i 10 min. 

TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!

Förbered grönsaker
2

Skär gurka i tunna halvmånar.

Skär paprika i 1 cm tunna skivor.

Skär salladslök i tunna skivor och dela upp de vita och gröna delarna.

Stek grönsaker
3

Hetta upp olivolja [1 msk I 2 msk] i en stor stekpanna på medelhög värme.

Stek paprika och vit salladslök tills mjuka, 2–3 min. Krydda med salt och peppar.

Ställ åt sidan på en tallrik.

Stek kött
4

Hetta upp samma stekpanna på medelhög värme, tillsätt en skvätt olivolja vid behov.

Stek kött och Ginger Ninja i 2–3 min, eller tills nästan genomstekt.

Laga sås
5

Tillsätt sataysås, sojasås [1/2 paket, 2P], vatten [1/2 dl I 1 dl], stekta grönsaker och en nypa salt till stekpannan.

Sjud i 1–2 min, tills såsen börjar tjockna.

TIPS: Köttet är färdiglagat när det är utan inslag av rosa.

Servera
6

Rör om i ris med en gaffel.

Lägg upp ris, kött och grönsaker i skålar.

Toppa med sataysås och gurka.

Garnera med grön salladslök och jordnötter.