topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Kryddig pankoblomkål

Kryddig pankoblomkål

med sötpotatis och krämig coleslaw

Här bjuder vi på massor av läckra råvaror som tillagas på nya, spännande sätt. Den krispiga pankopanerade blomkålen med sriracha rostas till perfektion i ugnen. Samtidigt rostar vi sötpotatis, och blandar ihop en krämig coleslaw med salladslök och svart sesammajonnäs.

Taggar:
Vegetarisk
Allergener:
Gluten
Vete
Soja
Senap
Ägg
Sesam

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
15 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

450 g

Sötpotatis

275 g

Blomkål

½ st

Lime

50 g

Panko ströbröd

(Innehåller Gluten, Vete)

40 g

Sweet chilisås

12.5 ml

Sojasås

(Innehåller Vete, Soja, Gluten)

150 g

Strimlad salladsmix

(Kan innehålla Selleri)

1 st

Salladslök

5 g

Ginger Ninja

(Innehåller Senap, Ägg)

50 g

Asiatisk majonnäs

(Innehåller Sesam, Ägg, Senap, Soja, Gluten, Vete)

25 g

Majonnäs

(Innehåller Senap, Ägg)

10 g

Sriracha

Ingår inte i din leverans

½ tsk

Salt (steg 2)

½ msk

Ketchup (steg 2)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)2599 kJ
Energi (kcal)621 kcal
Fett25.9 g
varav mättat2.5 g
Kolhydrater77.5 g
varav socker22.5 g
Protein13.5 g
Salt4.5 g

Köksredskap

Bakplåt

Instruktioner

Förbered råvaror
1

Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).

Skär sötpotatis (oskalad) i klyftor.

Skär blomkål [1/2 st, 2P] i 1 cm stora buketter.

Halvera lime [1/2 st, 2P]. 

Panera blomkål
2

Blanda srirachamajonnäs [1/2 paket, 2P], Ginger Ninja, ketchup [1/2 msk | 1 msk], salt [1/2 tsk | 1 tsk] och peppar i en stor skål. Rör i blomkål så den täcks. 

Tillsätt panko och se igen till att blomkål täcks. 

Placera blomkål på en plåt med bakplåtspapper och strö över resterande panering. 

Rosta sötpotatis
3

Placera sötpotatis en ny plåt med bakplåtspapper Blanda den med olivolja, salt och peppar.

Rosta i ugnen i 20-30 min, tills blomkål är krispig och potatis är gyllene, 20-30 min.

Blanda sås
4

Under tiden, blanda sweet chilisås, sojasås [1/2 paket, 2P] och en skvätt limejuice i en liten skål.

Blanda coleslaw
5

Skär salladslök i tunna skivor.

Blanda salladsmix, salladslök och hälften av sesammajonnäsen precis innan servering.

Servera
6

Lägg upp coleslaw, sötpotatis och pankoblomkål på tallrikar.

Servera resterande sesammajonnäs som dipp.

Ringla lite sweet chilisås över blomkålen, och servera resten vid sidan av.