topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Krämig örttortelloni

Krämig örttortelloni

med rostad jordärtskocka och hasselnötter

Allt som är krämigt gillar vi! Vi gör det enkelt med tortelloni fyllda med spenat och ricotta. Vi blandar vår pasta i en krämig sås med lök, vitlök, kål, timjan och grädde. Vi serverar vår krämiga örttortelloni med rostad jordärtskocka, hyvlad hårdost och hackade hasselnötter.

Taggar:
Vegetarisk
Allergener:
Nötter
Mjölk
Selleri
Vete
Ägg
Gluten

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid35 minuter
20 minuter
SvårighetsgradMedel

Ingredienser

Antal portioner

1 portionspåse

Timjan

300 g

Jordärtskocka

½ st

Lök

2 st

Vitlöksklyfta

20 g

Hasselnötter

(Innehåller Nötter Kan innehålla Sesam, Jordnötter)

½ st

Citron

50 g

Grönkål, skuren

150 ml

Matlagningsgrädde

(Innehåller Mjölk)

4 g

Grönsaksbuljong

(Innehåller Selleri)

4 g

Vitlöksflörter

300 g

Tortelloni med ricotta och spenat

(Innehåller Vete, Mjölk, Ägg, Gluten Kan innehålla Blötdjur, Selleri, Nötter, Fisk, Kräftdjur, Senap, Soja)

20 g

Italiensk hårdost, hyvlad

(Innehåller Mjölk)

Ingår inte i din leverans

½ msk

Olivolja (steg 3)

¼ tsk

Salt (steg 3)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)3367 kJ
Energi (kcal)805 kcal
Fett33.1 g
varav mättat12.7 g
Kolhydrater95.8 g
varav socker13.3 g
Protein26.1 g
Salt3.6 g

Köksredskap

Bakplåt
Stekpanna
Kastrull

Instruktioner

Rosta jordärtskocka
1

Sätt ugnen på 240°C/220°C (varmluft). Plocka timjanblad [2 stjälkar | 4 stjälkar]. TIPS: Håll längst upp på timjanstjälken och dra med dina fingrar längst stjälken för att frigöra bladen. Skölj och skrubba jordärtskocka. Skär i 1 cm stora bitar och placera på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med lite olivolja* och krydda med hälften av timjan och en generös nypa salt* och peppar*. Rosta i ugnen i 20-25 min, eller tills mjuk och gyllene.

Förbered råvaror
2

Koka upp en stor kastrull med saltat* vatten*. Finhacka lök. Finhacka eller pressa vitlök. Grovhacka hasselnötter. Riv en nypa limezest och skär sen lime i klyftor.

Stek grönsaker
3

Hetta upp olivolja* [1/2 msk | 1 msk] i en stor stekpanna på medelhög värme när det återstår 10 min av jordärtskockans tillagningstid. Stek lök, vitlök, kål och resterande timjan i 3-4 min. Sänk till medelvärme och tillsätt matlagningsgrädde, en nypa citronzest, en skvätt citronjuice, grönsaksbuljong, Vitlöksflörter och en nypa salt* och peppar*. Sjud i 5 min.

Koka pasta
4

Tillsätt pasta till det kokande vattnet och koka i 1-2 min. När pastan är färdig, skopa upp pastavatten [1dl | 2dl] i en kopp och ställ åt sidan. Häll av resten, lägg tillbaka pastan i kastrullen och ringla eventuellt över lite olivolja*. TIPS: ‘Al dente’ betyder att pastan är genomkokt, men att den fortfarande har tuggmotstånd

Tillsätt pasta
5

Rör försiktigt i pasta och pastavatten i stekpannan och se till att pasta är täckt med sås.

Servera
6

Lägg upp tortelloni i skålar, toppa med rostad jordärtskocka och garnera med hyvlad hårdost och hasselnötter.