Koreansk BBQ-inspirerade pulled beans
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Koreansk BBQ-inspirerade pulled beans

Koreansk BBQ-inspirerade pulled beans

med picklad kål- och gurksallad

Ikväll går den kulinariska resan till Korea och vi lagar en riktigt härlig vegorätt med färdiga pulled beans som vi steker med BBQ-sås. Vi serverar våra BBQ-inspirerade pulled beans med krämigt ingefärris som fångar upp den underbara såsen, asiatisk majo, chili, och en härligt syrlig picklad kål- och gurksallad.

Taggar:
Snabb
Vegetarisk
Stark
Mjölkfri
Allergener:
Gluten
Vete
Korn
Ägg
Soja
Sulfiter
Senap
Sesam

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid20 minuter
20 minuter
SvårighetsgradLätt

Ingredienser

Antal portioner

150 g

Förskuren spetskål

240 g

Pulled beans

(Innehåller Gluten, Vete, Korn, Ägg, Soja)

60 g

BBQ-sås

(Innehåller Sulfiter, Senap)

25 ml

Sojasås

(Innehåller Vete, Soja, Gluten)

150 g

Jasminris

1 g

Chiliflakes

1 st

Gurka

1 st

Ingefära

12 ml

Vitvinsvinäger

(Innehåller Sulfiter)

25 g

Asiatisk majonnäs

(Innehåller Sesam, Ägg, Senap, Soja, Gluten, Vete)

Ingår inte i din leverans

½ msk

Olivolja (steg 1)

3 dl

Vatten (steg 1)

½ tsk

Salt (steg 1)

¼ tsk

Salt (steg 2)

½ dl

Vatten (steg 3)

¼ tsk

Socker (steg 3)

1 msk

Ketchup (steg 3)

½ msk

Olivolja (steg 4)

1 msk

Vatten (steg 4)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)3007 kJ
Energi (kcal)719 kcal
Fett24 g
varav mättat2.8 g
Kolhydrater86.2 g
varav socker13.9 g
Protein37.4 g
Salt7.1 g

Köksredskap

Stekpanna
Rivjärn
Kastrull

Instruktioner

Koka ris
1

Riv oskalad ingefära fint. 

Hetta upp olivolja [½ msk | 1 msk] i en stor stekpanna på medelvärme.

Fräs ingefära [2 tsk | 4 tsk] i 30 sek.

Tillsätt vatten [3 dl | 6 dl] och koka upp. Rör i ris och salt [½ tsk | 1 tsk], sänk till medellåg värme och sjud under lock i 12 min.

Ta av kastrullen från värme och låt vila i 10 min.

Gör gurksallad
2

Under tiden, tärna gurka i 1 cm stora bitar.

Blanda kål, gurka, vitvinsvinäger och salt [1/4 tsk I 1/2 tsk] i en medelstor skål. 

Massera kål i 30 sek. 

Ställ åt sidan. 

Blanda BBQ-sås
3

Blanda ketchup [1 msk | 2 msk], BBQ-sås, sojasås, socker [1/4 tsk | 1/2 tsk], vatten [1/2 dl | 1 dl] och hälften av chilin i en liten skål.

TIPS: Skippa chili eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.

Stek pulled beans
4

Hetta upp olivolja [1/2 msk | 1 msk] i en stor stekpanna på medelhög värme.

Stek pulled beans i 3-4 min. 

Under tiden, blanda asiatisk majonnäs [½ paket, 2P] och vatten [1 msk | 2 msk] i en liten skål.

Tillsätt BBQ-sås
5

Rör i BBQ-sås i stekpannan och blanda väl.

Sjud i 1-2 min, tills tjocknad, och ta av från värme.

Servera
6

Lägg upp ingefärsris, pulled beans och picklad kål- och gurksallad i skålar.

Ringla över asiatisk majonnäs [1/2 paket, 2P] och strö över resterande chili.

Meal right image

Upptäck liknande recept

Meal left image