Krispig japansk gurksallad
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Krispig japansk gurksallad

Krispig japansk gurksallad

2 portioner | med ponzusås och jordnötter

Superenkla och utsökt goda recept för alla tidpunkter på dagen. Receptkort med 4 steg och portionerade ingredienser för 2 personer ingår. Överraska familjen med denna spännande sallad som passar till många rätter, men som också kan avnjutas precis som den är. Vi låter oss inspireras av Asien och gör en krispig och vacker sallad med gurka, koriander, chili, ponzudressing och jordnötter.

Taggar:
Stark
Allergener:
Jordnötter
Vete
Soja
Gluten
Sulfiter

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstidtio minuter
tio minuter
SvårighetsgradLätt

Ingredienser

Antal portioner

1 st

Gurka

1 portionspåse

Koriander

½ st

Vitlöksklyfta

40 g

Saltade jordnötter

(Innehåller Jordnötter Kan innehålla Sesam, Nötter)

1 g

Chiliflakes

15 ml

Ponzudressing

(Innehåller Vete, Soja, Gluten, Sulfiter)

Ingår inte i din leverans

¼ tsk

Salt (steg 3)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)394 kJ
Energi (kcal)94 kcal
Fett6.8 g
varav mättat2 g
Kolhydrater4.4 g
varav socker3 g
Protein3.2 g
Salt1.3 g

Köksredskap

Rivjärn

Instruktioner

Förbered grönsaker
1

Skär gurka i tunna skivor på diagonalen.

Grovhacka koriander.

Hacka jordnötter
2

Finhacka jordnötter.

Gör gurksallad
3

Finhacka eller pressa vitlök [½ klyfta, 2P].

Blanda ponzudressing, vitlök, chiliflakes, salt [1/4 tsk] och en nypa peppar i en stor skål.

Vänd ner gurka och koriander i skålen.

TIPS: Skippa chili eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.

Servera
4

Toppa gurksallad med jordnötter.

Meal right image

Upptäck liknande recept

Meal left image