Honungs- och sojamarinerad kyckling
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Honungs- och sojamarinerad kyckling

Honungs- och sojamarinerad kyckling

med jordnötssallad och spröda pommes

Spänn fast säkerhetsbältet, för nu ska vi ut på en kulinarisk resa som heter duga! Skäm bort dina smaklökar med vår fantastiska honungs- och sojamarinerade kyckling som tillsammans med den knapriga jordnötssalladen med gurka och rödkål kommer att göra ett beständigt avtryck i både stora och små munnar. Dippa spröda pommes i krämig aioli och upplev ett välplanerat tumult av smaker och dofter.

Taggar:
Mjölkfri
Snabb
Stark
Allergener:
Vete
Soja
Gluten
Sesam
Jordnötter
Ägg
Senap

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid35 minuter
35 minuter
SvårighetsgradMedel

Ingredienser

Antal portioner

25 ml

Sojasås

(Innehåller Vete, Soja, Gluten)

300 g

Strimlad kycklingbröstfilé

500 g

Bakpotatis

1 st

Vitlöksklyfta

25 g

Honung

10 g

Sesamfrön

(Innehåller Sesam Kan innehålla Vete, Korn, Nötter, Gluten, Spelt, Kamut, Jordnötter, Havre, Råg)

20 g

Saltade jordnötter

(Innehåller Jordnötter Kan innehålla Sesam, Nötter)

40 g

Aioli

(Innehåller Ägg, Senap)

75 g

Rödkål, förskuren

1 st

Gurka

½ st

Röd chili

20 g

Asiatisk dressing

(Innehåller Soja, Gluten, Vete, Sesam)

Ingår inte i din leverans

1 msk

Olivolja (steg 2)

½ msk

Olivolja (steg 5)

¼ tsk

Socker (steg 5)

½ msk

Olivolja (steg 4)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)3398 kJ
Energi (kcal)812 kcal
Fett42.5 g
varav mättat6.1 g
Kolhydrater65.1 g
varav socker20.1 g
Protein45 g
Salt3.5 g

Köksredskap

Bakplåt
Stekpanna

Instruktioner

Rosta pommes
1

Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).

Skär potatis (oskalad) i 1 cm tunna pommes och placera dem på en plåt [2 plåtar, 4P] med bakplåtspapper.

Blanda med olivolja, salt och en nypa peppar.

Rosta i ugnen i 25–35 min. eller tills gyllene och mjuka.

Marinera kyckling
2

Under tiden, finhacka eller pressa vitlök.

Blanda vitlök, sojasås, honung, sesamfrön, och olivolja [1 msk | 2 msk] i en medelstor skål.

Vänd kyckling i marinaden.

VIKTIGT: Tvätta händer och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling.

Förbered råvaror
3

Skär gurka i tunna halvmånar.

Grovhacka jordnötter.

Halvera, kärna ur och finhacka chili [1/2 st, 2P].

Stek kyckling
4

Hetta upp olivolja [1/2 msk | 1 msk] i en stor stekpanna på medelhög värme.

Stek kyckling och marinad i 4–5 min, eller tills gyllene och genomstekt. Vänd den då och då.

TIPS: Kycklingen är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten.

Förbered sallad
5

Under tiden, blanda gurka, jordnötter, rödkål, asiatisk dressing, olivolja [1/2 msk | 1 msk], socker [1/4 tsk | 1/2 tsk], en nypa salt och peppar i en stor skål.

TIPS: Servera dressingen vid sidan av om barnen är kräsna.

Servera
6

Lägg upp kyckling på tallrikar och toppa med glaze från stekpannan.

Servera med pommes, jordnötssallad och aioli.

Garnera sallad med chili.

TIPS: Skippa chili eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.