Spänn fast säkerhetsbältet, för nu ska vi ut på en kulinarisk resa som heter duga! Skäm bort dina smaklökar med vår fantastiska honungs- och sojamarinerade kyckling som tillsammans med den knapriga jordnötssalladen med gurka och rödkål kommer att göra ett beständigt avtryck i både stora och små munnar. Dippa spröda pommes i krämig aioli och upplev ett välplanerat tumult av smaker och dofter.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
25 ml
Sojasås
(Innehåller Vete, Soja, Gluten)
300 g
Strimlad kycklingbröstfilé
500 g
Bakpotatis
1 st
Vitlöksklyfta
25 g
Honung
10 g
Sesamfrön
(Innehåller Sesam Kan innehålla Vete, Korn, Nötter, Gluten, Spelt, Kamut, Jordnötter, Havre, Råg)
20 g
Saltade jordnötter
(Innehåller Jordnötter Kan innehålla Sesam, Nötter)
40 g
Aioli
(Innehåller Ägg, Senap)
75 g
Rödkål, förskuren
1 st
Gurka
½ st
Röd chili
20 g
Asiatisk dressing
(Innehåller Soja, Gluten, Vete, Sesam)
1 msk
Olivolja (steg 2)
½ msk
Olivolja (steg 5)
¼ tsk
Socker (steg 5)
½ msk
Olivolja (steg 4)
Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).
Skär potatis (oskalad) i 1 cm tunna pommes och placera dem på en plåt [2 plåtar, 4P] med bakplåtspapper.
Blanda med olivolja, salt och en nypa peppar.
Rosta i ugnen i 25–35 min. eller tills gyllene och mjuka.
Under tiden, finhacka eller pressa vitlök.
Blanda vitlök, sojasås, honung, sesamfrön, och olivolja [1 msk | 2 msk] i en medelstor skål.
Vänd kyckling i marinaden.
VIKTIGT: Tvätta händer och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling.
Skär gurka i tunna halvmånar.
Grovhacka jordnötter.
Halvera, kärna ur och finhacka chili [1/2 st, 2P].
Hetta upp olivolja [1/2 msk | 1 msk] i en stor stekpanna på medelhög värme.
Stek kyckling och marinad i 4–5 min, eller tills gyllene och genomstekt. Vänd den då och då.
TIPS: Kycklingen är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten.
Under tiden, blanda gurka, jordnötter, rödkål, asiatisk dressing, olivolja [1/2 msk | 1 msk], socker [1/4 tsk | 1/2 tsk], en nypa salt och peppar i en stor skål.
TIPS: Servera dressingen vid sidan av om barnen är kräsna.
Lägg upp kyckling på tallrikar och toppa med glaze från stekpannan.
Servera med pommes, jordnötssallad och aioli.
Garnera sallad med chili.
TIPS: Skippa chili eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.