HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconGyllenstekt Kycklingfilé
topBanner
Gyllenstekt kycklingfilé

Gyllenstekt kycklingfilé

med ugnsrostade rotfrukter och BBQ-sås

Mör kyckling har huvudrollen i detta recept, som garanterat kommer att älskas av hela familjen. Kycklingen bryns gyllene, innan den rostas färdigt i ugnen tillsammans med potatis, rotfrukter, paprika och rödlök. Vi serverar kyckling, potatis och grönsaker med en supergod BBQ-sås.

Taggar:Under 650 kcalBarnvänlig
Allergener:SulfiterSenap

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid25 minuter
20 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

600 g

Rotfruktsmix

300 g

Potatis

60 g

BBQ-sås

(InnehållerSulfiter, Senap)

½ st

Paprika

300 g

Kycklingbröstfilé, BBQ marinerat

1 portionspåse

Kruspersilja

1 st

Rödlök

2 g

Kycklingbuljong

Ingår inte i din leverans

½ dl

Vatten (steg 5)

1 msk

Olivolja (steg 3)

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kcal)636 kcal
Energi (kJ)2660 kJ
Fett15.61 g
varav mättat2.8 g
Kolhydrater77.65 g
varav socker29.3 g
Protein39.98 g
Salt3.6 g
Köksredskap
Köksredskaparrow down iconarrow down icon
Bakplåt
Stekpanna
Instruktioner
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
1

Sätt ugnen på 240°C/220°C varmluft. Tärna potatis, rödbeta, morot och palsternacka i 2 cm stora bitar (oskalade), och placera på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med lite olivolja*, salt* och peppar*. Sprid ut i ett lager och rosta i toppen av ugnen i 25-30 min. Vänd rotfrukterna efter halva tiden. TIPS: Använd två bakplåtar vid behov, potatisarna ska vara väl utspridda.

2

Skär rödlök i klyftor. Halvera, kärna ur och skär paprika [½ st, 2P] i 1 cm strimlor. Grovhacka persilja.

3

Hetta upp olivolja* [1 msk | 2 msk] i en stekpanna på hög värme. Stek kyckling tills brynt, 2-3 min per sida. VIKTIGT: Tvätta händer och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling.

4

Placera kyckling på en plåt med bakplåtspapper tillsammans med rödlök och paprika. Rosta i 11-12 min. Skölj inte av din stekpanna - den ska användas strax! VIKTIGT: Kycklingen är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten.

5

När det återstår 5 min av kycklingens och grönsakernas tillagningstid, tillsätt kycklingbuljong [1/2 paket, 2P], BBQ-sås och vatten* [1/2 dl | 1 dl] till stekpannan. Koka upp, sänk sedan värmen och sjud tills den har tjocknat något, 2-3 min. Smaka av med salt* och peppar*. Väl färdigt, ta ut kyckling och grönsaker från ugnen. Blanda grönsaker, rotfrukter och persilja på plåten.

6

Lägg upp kyckling, grönsaker och rotfrukter på tallrikar. Skeda över BBQ-sås och hugg in!