Mör kyckling har huvudrollen i detta recept, som garanterat kommer att älskas av hela familjen. Kycklingen bryns gyllene, innan den rostas färdigt i ugnen tillsammans med potatis, rotfrukter, paprika och rödlök. Vi serverar kyckling, potatis och grönsaker med en supergod BBQ-sås.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
600 g
Rotfruktsmix
300 g
Potatis
60 g
BBQ-sås
(InnehållerSulfiter, Senap)½ st
Paprika
300 g
Kycklingbröstfilé, BBQ marinerat
1 portionspåse
Kruspersilja
1 st
Rödlök
2 g
Kycklingbuljong
½ dl
Vatten (steg 5)
1 msk
Olivolja (steg 3)
Sätt ugnen på 240°C/220°C varmluft. Tärna potatis, rödbeta, morot och palsternacka i 2 cm stora bitar (oskalade), och placera på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med lite olivolja*, salt* och peppar*. Sprid ut i ett lager och rosta i toppen av ugnen i 25-30 min. Vänd rotfrukterna efter halva tiden. TIPS: Använd två bakplåtar vid behov, potatisarna ska vara väl utspridda.
Skär rödlök i klyftor. Halvera, kärna ur och skär paprika [½ st, 2P] i 1 cm strimlor. Grovhacka persilja.
Hetta upp olivolja* [1 msk | 2 msk] i en stekpanna på hög värme. Stek kyckling tills brynt, 2-3 min per sida. VIKTIGT: Tvätta händer och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling.
Placera kyckling på en plåt med bakplåtspapper tillsammans med rödlök och paprika. Rosta i 11-12 min. Skölj inte av din stekpanna - den ska användas strax! VIKTIGT: Kycklingen är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten.
När det återstår 5 min av kycklingens och grönsakernas tillagningstid, tillsätt kycklingbuljong [1/2 paket, 2P], BBQ-sås och vatten* [1/2 dl | 1 dl] till stekpannan. Koka upp, sänk sedan värmen och sjud tills den har tjocknat något, 2-3 min. Smaka av med salt* och peppar*. Väl färdigt, ta ut kyckling och grönsaker från ugnen. Blanda grönsaker, rotfrukter och persilja på plåten.
Lägg upp kyckling, grönsaker och rotfrukter på tallrikar. Skeda över BBQ-sås och hugg in!