Fransk Kyckling Cordon Bleu och persiljesås
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Fransk Kyckling Cordon Bleu och persiljesås

Fransk Kyckling Cordon Bleu och persiljesås

med potatismos och päron-och valnötssallad

Ikväll frestar vi med en fantastisk rätt med kyckling i huvudrollen. Kyckling Cordon Bleu innebär att kycklingbröst fylls och steks i ugnen. Vi fyller vår kyckling med senap, majo, bacon och ost och panerar den sen i panko. Fantastiska tillbehör är potatismos, persiljesås och en fräsch päron- och valnötssallad med honung- och senapsdressing.

Allergener:
Mjölk
Senap
Ägg
Gluten
Vete
Nötter
Sulfiter

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid35 minuter
30 minuter
SvårighetsgradLätt

Ingredienser

Antal portioner

300 g

Kycklingbröstfilé

62.5 g

Bacon, skivor

50 g

Riven gouda

(Innehåller Mjölk)

25 g

Majonnäs

(Innehåller Senap, Ägg)

12.5 g

Grov senap

(Innehåller Senap)

500 g

Bakpotatis

20 g

Finriven ost

(Innehåller Mjölk, Ägg)

1 portionspåse

Bladpersilja

50 g

Panko ströbröd

(Innehåller Gluten, Vete)

40 g

Rucola

1 st

Päron

20 g

Valnötter

(Innehåller Nötter Kan innehålla Sesam, Jordnötter)

1 paket

Matlagningsgrädde

(Innehåller Mjölk)

20 g

Honung- & senapsdressing

(Innehåller Sulfiter, Ägg, Senap)

Ingår inte i din leverans

½ tsk

Salt (steg 1)

3 msk

Mjölk (steg 1)

1 st

Ägg (steg 3)

¼ tsk

Salt (steg 3)

2 msk

Vetemjöl (steg 3)

1 msk

Olivolja (steg 4)

¼ tsk

Salt (steg 5)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)5096 kJ
Energi (kcal)1218 kcal
Fett65.5 g
varav mättat24.8 g
Kolhydrater91.7 g
varav socker17.4 g
Protein67.4 g
Salt4.9 g

Köksredskap

Bakplåt
Stekpanna
Kastrull

Instruktioner

Gör potatismos
1

Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft). Koka upp en stor kastrull med saltat vatten. 

Skala och tärna potatis i 2 cm stora bitar. Koka potatis i 11–13 min, eller tills de enkelt kan delas med en kniv. 

Häll av vattnet, och mosa potatis tillsammans med mjölk [3 msk | 6 msk], finriven ost, salt [½ tsk | 1 tsk] och en nypa peppar i kastrullen. Ställ åt sidan under lock. 

TIPS: Tillsätt en klick smör för att göra moset extra krämigt. 

Gör päron- och valnötssallad
2

Under tiden, placera valnötter på en plåt med bakplåtspapper och rosta i ugnen i 5–6 min, tills väldoftande. Ta ut ur ugnen och låt svalna.

Blanda majonnäs och senap [1/2 paket, 2P] i en liten skål.

Finhacka persilja. Halvera, kärna ur och skär päron i tunna skivor. Skölj rucola.

Lägg päron, valnötter och rucola i en skål. Rör i honung- och senapsdressing, en nypa salt och peppar precis innan servering. 

Förbered kyckling
3

Skär ett horisontellt snitt i kycklingen med en vass kniv utan att skära rakt igenom på en separat skärbräda. Öppna kyckling, bre på lite senapsmajonnäs och toppa med en skiva bacon [½ paket, 2P] och lite gouda. Vik ihop och upprepa med resten av kycklingen.

Ta fram tre djupa tallrikar. Lägg vetemjöl [2 msk | 4 msk] i den första. Vispa ägg [1 st | 2 st] i den andra. Blanda panko, salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och en nypa peppar i den tredje.

TIPS: Om du inte har ägg kan du använda 2 msk mjölk.

VIKTIGT: Tvätta händer och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling.

Stek kyckling
4

Vänd försiktigt kyckling i mjöl, sen i ägg och sist i panko och lägg över på en tallrik. 

TIPS: Var försiktig när du panerar så fyllningen inte trillar ut. 

Hetta upp en stor stekpanna på medelhög värme och tillsätt olivolja så det täcker pannan. Stek kyckling i 3–4 min per sida, eller tills gyllene.

Lägg över kyckling på en plåt med bakplåtspapper och tillaga i ugnen i 11–12 min, tills genomstekt.

TIPS: Kycklingen är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten.

Laga persiljesås
5

Under tiden, hetta upp stekpannan igen på medelvärme.

Tillsätt matlagningsgrädde och värm i 1-2 min, eller tills helt uppvärmd.

Rör i persilja, salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och en nypa peppar.

Servera
6

Lägg upp kyckling och potatismos på tallrikar.

Servera med persiljesås och päron- och valnötssallad.