Festlig helgbrunch för familjen
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Festlig helgbrunch för familjen

Festlig helgbrunch för familjen

4 portioner | med pannkakor & karamelliserad ananas

Superenkla och utsökt goda recept för alla tidpunkter på dagen. Receptkort med 4 steg och portionerade ingredienser för 4 portioner ingår. Njut av tid med familjen i helgen över en hemlagad brunch. Vi gör krispig toast som vi toppar med lax och avokadomos med citron och fluffiga pannkakor som vi toppar med karamelliserad ananas, rostad kokos och färsk mynta. Vi skämmer även bort familjen med syrlig yoghurt toppad med honung och äpple.

Allergener:
Gluten
Vete
Fisk
Mjölk
Ägg

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid40 minuter
40 minuter
SvårighetsgradLätt

Ingredienser

Antal portioner

2 st

Avokado

1 st

Citron

1 st

Baguette

(Innehåller Gluten, Vete Kan innehålla Sesam)

100 g

Kallrökt lax

(Innehåller Fisk)

300 ml

Yoghurt

(Innehåller Mjölk)

50 g

Honung

400 g

Pannkaksmix

(Innehåller Mjölk, Ägg, Gluten, Vete Kan innehålla Soja, Khorasanvete, Sesam, Spelt, Havre, Korn, Råg, Jordnötter, Nötter, Kamut, Lupin)

2 st

Äpple

1 burk

Ananasskivor

1 st

Lime

1 portionspåse

Mynta

15 g

Riven kokos

(Kan innehålla Korn, Sesam, Råg, Jordnötter, Vete, Gluten, Nötter, Spelt, Havre)

Ingår inte i din leverans

5 dl

Vatten (steg 1)

2 msk

Smör (steg 1)

¼ tsk

Salt (steg 3)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)7765 kJ
Energi (kcal)1856 kcal
Fett78.1 g
varav mättat35.9 g
Kolhydrater219.8 g
varav socker85.8 g
Protein51.7 g
Salt6.7 g

Köksredskap

Bakplåt
Stekpanna

Instruktioner

Gör pannkakor
1

Värm ugnen till 200 °C/180 °C (varmluft).

Vispa ihop vatten [5 dl] och pannkaksmix i en stor skål tills slätt.

Smält smör [2 msk] i en stekpanna på medelhög värme.

Häll ut smet till 5 cm stora pannkakor i stekpannan. Stek i 1–2 min på varje sida, eller tills gyllene och genomstekta.

Upprepa med resterande smet.

TIPS:  Använd mer smör vid behov. Håll pannkakorna varma i ugnen tills servering.

Karamellisera ananas
2

Under tiden, hetta upp en ny stekpanna på medelhög värme och rosta kokos i 2–3 min, tills lätt brynt. Lägg över i en liten skål.

Häll av och finhacka ananasskivor.

Hetta upp samma stekpanna på medelhög värme.

Stek ananas under omrörning i 4–6 min, tills lätt brynt. Tillsätt smör och socker och stek tills karamelliserat, 2–4 min.

Lägg över i en skål och låt svalna i minst 5 min.

Finhacka mynta.

Gör avokadotoast
3

Skär bröd i 1,5 cm tjocka skivor och placera på en plåt med bakplåtspapper. Ringla över olivolja och en nypa salt och rosta i 6–8 min, tills spröda.

Under tiden, halvera och kärna ur avokado och gröp ur den med en sked. Halvera citron.

Mosa avokado, citronsaft [1 msk], salt [1/4 tsk] och en nypa peppar i en medelstor skål.

Riv lax i små bitar. Toppa bröd med lax och avokadomos.

TIPS: Tillsätt eventuellt en skvätt olivolja till avokadomoset.

Servera
4

Tärna äpple i 1 cm stora bitar.

Häll upp yoghurt i glas och toppa med honung och äpple. 

Servera laxtoast, yoghurt och pannkakor toppade med karamelliserad ananas, rostad kokos och mynta.