Krispig italienskinspirerad ostsallad
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Krispig italienskinspirerad ostsallad

Krispig italienskinspirerad ostsallad

2 portioner | med vitlöksbröd

Superenkla och utsökt goda recept för alla tidpunkter på dagen. Receptkort med 4 steg och portionerade ingredienser för 2 personer ingår. En snabb och fräsch sallad är en perfekt lunch. Dagens variant är inspirerad av Italien och innehåller hyvlad ost, rostade pinjenötter och en härlig balsamicodressing. Vi serverar salladen med nygräddade baguetter med vitlökssmör.

Allergener:
Sulfiter
Mjölk
Gluten
Vete
Ägg

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid15 minuter
15 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

60 g

Salladsmix

1 st

Gurka

12 ml

Balsamvinäger

(Innehåller Sulfiter)

40 g

Pinjenötter

(Kan innehålla Vete, Nötter, Jordnötter, Sesam, Korn, Havre, Råg, Spelt)

40 g

Italiensk hårdost, hyvlad

(Innehåller Mjölk)

1 st

Äpple

2 st

Baguette

(Innehåller Gluten, Vete Kan innehålla Sesam)

2 st

Vitlöksklyfta

40 g

Finriven ost

(Innehåller Mjölk, Ägg)

1 portionspåse

Kruspersilja

Ingår inte i din leverans

2 msk

Smör till bröd

½ msk

Olja till dressing

¼ tsk

Salt till dressing

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)3281 kJ
Energi (kcal)784 kcal
Fett40.3 g
varav mättat17.3 g
Kolhydrater77.9 g
varav socker14.6 g
Protein28.4 g
Salt3.3 g

Köksredskap

Bakplåt
Stor stekpanna

Instruktioner

Förbered grönsaker
1

Värm ugnen till 220 °C/200 °C (varmluft).

Finhacka eller pressa vitlök. Finhacka persilja.

Blanda persilja, vitlök, smör, en nypa salt och peppar i en liten skål.

Grädda bröd
2

Halvera baguette på längden.

Bre med vitlökssmör och toppa med riven ost.

Placera på en plåt med bakplåtspapper och grädda i ugnen i 6–8 min, eller tills krispig och rostad.

Blanda sallad
3

Under tiden, skölj salladsmix. Skär gurka i halvmånar. Halvera, kärna ur och skär äpple i tunna skivor.

Hetta upp en stor stekpanna på medelhög värme. Rosta pinjenötter i 3–4 min, eller tills gyllene.

Blanda balsamvinäger, olivolja, salt och en nypa peppar i en stor skål. Tillsätt salladsmix, gurka, rostade pinjenötter och hyvlad ost och vänd runt. 

Servera
4

Servera sallad i en skål med bröd i skivor vid sidan av.