Krispiga blomkålstacos
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile

Krispiga blomkålstacos

med mango- och gurksallad och cajundipp

Tacos tröttnar vi aldrig på – och vi räknar med att du och familjen känner samma sak! Vår vegetariska variant av denna älskade rätt passar lika bra oavsett om du vill lyxa till det en vardagskväll eller laga en god och enkel helgmiddag. Här är det krispig, pankopanerad blomkål som spelar huvudrollen. Den får sällskap av en syrlig mango- och gurksallad och en cajunkryddad dipp med gräddfil och majonnäs i varma tortillabröd.

Allergener:
Gluten
Vete
Soja
Mjölk
Sulfiter

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
30 minuter
SvårighetsgradLätt

Ingredienser

Antal portioner

8 st

Minitortillas

(Innehåller Gluten, Vete)

275 g

Blomkål

4 g

Panamat

25 ml

Sojasås

(Innehåller Vete, Soja, Gluten)

50 g

Pankoströbröd

(Innehåller Gluten, Vete)

150 ml

Gräddfil

(Innehåller Mjölk)

4 g

Ay Cajun-ba

(Innehåller Sulfiter)

60 g

Salladsmix

½ st

Mango

1 st

Gurka

½ st

Lime

½ g

Chiliflakes

Ingår inte i din leverans

1 msk

Vatten (steg 1)

2 msk

Ketchup (steg 1)

1 msk

Olivolja (steg 4)

¼ tsk

Salt (steg 4)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)3215 kJ
Energi (kcal)768 kcal
Fett27.1 g
varav mättat8.8 g
Kolhydrater102.9 g
varav socker22.6 g
Protein21.4 g
Salt5.1 g

Köksredskap

Bakplåt

Instruktioner

1

Värm ugnen till 220 °C/200 °C (varmluft).

Skär blomkål i 2 cm stora buketter.

Blanda sojasås, vatten [1 msk | 2 msk], ketchup [2 msk | 4 msk] och Panamat i en stor skål.

Vänd blomkål i blandningen. Tillsätt panko och vänd runt igen tills blomkål är täckt.

Lägg över blomkål på en plåt [2 plåtar, 4P] med bakplåtspapper, strö över resterande panko och ringla över olivolja. Rosta i ugnen i 20–22 min, tills krispig.

TIPS: Sprid ut blomkål så att den blir jämnt rostad!

2

Under tiden, blanda gräddfil [150 g | 300 g], majonnäs, Ay Cajun-ba, en nypa salt och peppar i en liten skål.

3

Skala och skär mango [1/2 st, 2P] i tre delar längs med kärnan i mitten. Tärna i 1 cm stora bitar.

Grovhacka gurka.

Skär lime [1/2 st, 2P] i klyftor.

Skölj salladsmix.

4

Blanda mango, gurka, salladsmix, olivolja [1 msk | 2 msk], limesaft [1 msk | 2 msk] och salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] i en stor skål.

5

Värm tortillas i 30–60 sek i mikrovågsugnen eller täckta med folie i ugnen i 4–5 min.

6

Fyll tortillas med mangosallad, blomkål och dipp.

Strö över chiliflakes [1/2 påse, 2P].

Servera med resterande limeklyftor.

TIPS: Skippa chili eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.