Förvandla vardagskvällen till en fest med härliga tortillas! Mjuka tortillas fylls med stekt kyckling, och en ljuvlig blandning av tomat, morot, majo, senap och ost. Vi toppar med krispig sallad, och så är maten färdig. En vardagsfavorit som passar bra även på helgen!
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
½ st
Sallad
2 st
Tomat
2 st
Morot
50 g
Majonnäs
(Innehåller Senap, Ägg)
12 g
Senap
(Innehåller Senap)
20 g
Finriven ost
(Innehåller Mjölk, Ägg)
300 g
Strimlad kycklingbröstfilé
8 st
Minitortillas
(Innehåller Gluten, Vete)
Grovhacka sallad [½ st, 2P]. Tärna tomat i 2 cm stora bitar. Skala morot i långa band med en potatisskalare. Blanda tomat och morot i en stor skål.
Blanda majo, senap, och hälften av riven hårdost i en liten skål.
Rör ner majomix i skålen med tomat och morot.
Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelhög värme. Krydda kyckling med salt* och peppar*, och stek i 4-5 min under omrörning, tills gyllene och genomstekt. TIPS: Kycklingen är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten. TIPS: Tvätta händerna och redskapen noggrant efter att ha hanterat rå kyckling.
Värm tortillas på en tallrik i mikrovågsugnen i 10 sek, tills genomvarma. Blanda färdig kyckling med tomat och morot i skålen.
Fyll tortillas med tomat, morot och kyckling. Toppa med sallad. Garnera med resterande riven hårdost.