Ikväll bjuder vi på en fantastisk allt i ett rätt med massor av färger och smaker. Kvällens härliga recept innehåller perfekt stekt bbq-marinerad kyckling, bulgur, och färsk paprika, gurka och mango. Vi toppar med picklad rödlök och härligt stark srirachamajo.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
170 g
Bulgur
(Innehåller Vete, Gluten)
12 ml
Vitvinsvinäger
(Innehåller Sulfiter)
½ st
Rödlök
½ st
Mango
1 st
Paprika
1 st
Gurka
50 g
Srirachamajonnäs
(Innehåller Ägg, Senap)
300 g
Kycklingbröstfilé, BBQ marinerat
½ tsk
Socker (steg 1)
1 msk
Vatten (steg 1)
4.5 dl
Vatten (steg 2)
½ tsk
Salt (steg 2)
Blanda vitvinsvinäger, socker* [3 tsk | 6 tsk] och en nypa salt* i en liten skål, tills socker och salt är upplöst. Skär rödlök [1/2 st, 2P] i tunna, halva skivor. Rör i rödlök i vätskan och se till att den är täckt. Ställ åt sidan tills det ska serveras.
Koka upp en medelstor kastrull med saltat* vatten* [8 dl | 16 dl]. Tillsätt bulgur och koka i 9-10 min eller tills ‘al dente'. TIPS: Vattnet ska vara lika salt som havsvatten. Häll av vattnet och lägg tillbaka bulgur i kastrullen. Krydda med salt* och peppar*.
Krydda kyckling med en nypa salt*. Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelhög värme. Stek kyckling under omrörning i 5-6 min, tills brynt och genomstekt. VIKTIGT: Tvätta händerna och redskapen noggrant efter att ha hanterat rå kyckling.
Skala och skär mango [1/2 st, 2P] på längden ca 1 cm från mitten så undgår du kärnan, och tärna sen mango i 1 cm stora bitar. Halvera paprika, kärna ur och tärna i 1 cm stora bitar. Grovhacka gurka.
Häll av vätska från rödlök precis innan den ska serveras.
Lägg upp bulgur och BBQ-marinerad kyckling i skålar. Toppa med paprika, gurka, mango och picklad rödlök i var sitt hörn. Servera med srirachamajo. TIPS: Blanda srirachamajo med en skvätt vatten* om du tycker att den är för stark.