BBQ-marinerad kyckling
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
BBQ-marinerad kyckling

BBQ-marinerad kyckling

med färska grönsaker och srirachamajonnäs

Ikväll bjuder vi på en fantastisk allt i ett rätt med massor av färger och smaker. Kvällens härliga recept innehåller perfekt stekt bbq-marinerad kyckling, bulgur, och färsk paprika, gurka och mango. Vi toppar med picklad rödlök och härligt stark srirachamajo.

Taggar:
Snabb
Mjölkfri
Allergener:
Vete
Gluten
Sulfiter
Ägg
Senap

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid20 minuter
15 minuter
SvårighetsgradLätt

Ingredienser

Antal portioner

170 g

Bulgur

(Innehåller Vete, Gluten)

12 ml

Vitvinsvinäger

(Innehåller Sulfiter)

½ st

Rödlök

½ st

Mango

1 st

Paprika

1 st

Gurka

50 g

Srirachamajonnäs

(Innehåller Ägg, Senap)

300 g

Kycklingbröstfilé, BBQ marinerat

Ingår inte i din leverans

½ tsk

Socker (steg 1)

1 msk

Vatten (steg 1)

4.5 dl

Vatten (steg 2)

½ tsk

Salt (steg 2)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)3043 kJ
Energi (kcal)727 kcal
Fett23.1 g
varav mättat2.6 g
Kolhydrater74.2 g
varav socker19.6 g
Protein44.2 g
Salt3.7 g

Köksredskap

Stekpanna
Kastrull

Instruktioner

Pickla rödlök 
1

Blanda vitvinsvinäger, socker* [3  tsk | 6  tsk] och en nypa salt* i en liten skål, tills socker och salt är upplöst. Skär rödlök [1/2 st, 2P] i tunna, halva skivor. Rör i rödlök i vätskan och se till att den är täckt. Ställ åt sidan tills det ska serveras.

Koka bulgur
2

Koka upp en medelstor kastrull med saltat* vatten* [8 dl | 16 dl]. Tillsätt bulgur och koka i 9-10 min eller tills ‘al dente'. TIPS: Vattnet ska vara lika salt som havsvatten. Häll av vattnet och lägg tillbaka bulgur i kastrullen. Krydda med salt* och peppar*.

Stek kyckling
3

Krydda  kyckling med en nypa salt*. Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelhög värme. Stek kyckling under omrörning i 5-6 min, tills brynt och genomstekt. VIKTIGT: Tvätta händerna och redskapen noggrant efter att ha hanterat rå kyckling.

Förbered frukt och grönt
4

Skala och skär mango [1/2 st, 2P] på längden ca 1 cm från mitten så undgår du kärnan, och tärna sen mango i 1 cm stora bitar. Halvera paprika, kärna ur och tärna i 1 cm stora bitar. Grovhacka gurka.

Häll av vätska från rödlök 
5

Häll av vätska från rödlök precis innan den ska serveras.

Servera
6

Lägg upp bulgur och BBQ-marinerad kyckling i skålar. Toppa med paprika, gurka, mango och picklad rödlök i var sitt hörn. Servera med srirachamajo. TIPS: Blanda srirachamajo med en skvätt vatten* om du tycker att den är för stark.

Meal right image

Upptäck liknande recept

Meal left image