topBanner
BBQ-kyckling

BBQ-kyckling

med rostade rotfrukter och persilja

En mör BBQ-marinerad kyckling har huvudrollen i detta recept. Kycklingen bryns gyllene, innan den rostas färdigt i ugnen tillsammans med potatis, paprika och rödlök. Servera med en supergod BBQ-sås och garnera med persilja.

Taggar:Under 600 kcal
Allergener:senapsulfiter

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener.

Tillagningstid25 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

600 g

Rotfruktsmix

300 g

Potatis

60 g

BBQ-sås

(Innehållersenap, sulfiter)

1 st

Röd paprika

300 g

Kycklingbröstfilé, BBQ marinerat

1 påse

Kruspersilja

1 st

Rödlök

2 g

Kycklingbuljong

Ingår inte i din leverans

½ dl

Vatten* (steg 5)

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kJ)2283 kJ
Energi (kcal)546 kcal
Fett7 g
varav mättat2 g
Kolhydrater85 g
varav socker34 g
Protein40 g
Salt3 g
Köksredskap
Köksredskaparrow down iconarrow down icon
Stekpanna
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Sätt ugnen på 240°C/220°C varmluft. Tärna potatis, rödbeta, morot och palsternacka i 2 cm stora bitar (oskalade). Blanda med lite olivolja*, salt* och peppar*. Sprid ut i ett lager och rosta i toppen av ugnen i 25-30 min. Vänd rotfrukterna efter halva tiden.

TIPS: Använd två bakplåtar vid behov, potatisarna ska vara väl utspridda.

2

Skär rödlök i 6 klyftor. Halvera, kärna ur och skär paprika i tunna strimlor. Grovhacka persilja.

3

Hetta upp en skvätt olivolja* i en stekpanna på hög värme. Stek kyckling tills brynt, 1 min per sida.

VIKTIGT: Tvätta händer och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling.

4

Placera kycklingen, när den är brynt, på en plåt med bakplåtspapper tillsammans med rödlök och paprika. Tillaga i 11-12 min. Skölj inte av din stekpanna - den ska användas strax!

VIKTIGT: Kycklingen är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten.

5

När det återstår 5 min av kycklingen och grönsakernas tillagningstid, tillsätt kycklingbuljong [1/2 paket, 2P], BBQ-sås och vatten* [1/2 dl | 1 dl] till stekpannan. Koka upp, och sänk sedan värmen så att såsen får sjuda tills den har tjocknat något, 2-3 min. Smaka av med salt* och peppar*. Väl färdigt, ta ut kyckling och grönsaker från ugnen. Blanda grönsaker, rotfrukter och persilja på plåten.

6

Lägg upp kyckling, grönsaker och rotfrukter på tallrikar. Skeda över BBQ-glaze och hugg in!