En mör BBQ-marinerad kyckling har huvudrollen i detta recept. Kycklingen bryns gyllene, innan den rostas färdigt i ugnen tillsammans med potatis, paprika och rödlök. Servera med en supergod BBQ-sås och garnera med persilja.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
600
Rotfruktsmix
300
Potatis
60
BBQ-sås
(Innehåller Sulfiter, Senap)
1
Paprika
300
Kycklingbröstfilé, BBQ marinerat
1
Kruspersilja
1
Rödlök
2
Kycklingbuljong
½
Vatten (steg 5)
Sätt ugnen på 240°C/220°C varmluft. Tärna potatis, rödbeta, morot och palsternacka i 2 cm stora bitar (oskalade). Blanda med lite olivolja*, salt* och peppar*. Sprid ut i ett lager och rosta i toppen av ugnen i 25-30 min. Vänd rotfrukterna efter halva tiden. TIPS: Använd två bakplåtar vid behov, potatisarna ska vara väl utspridda.
Skär rödlök i 6 klyftor. Halvera, kärna ur och skär paprika i tunna strimlor. Grovhacka persilja.
Hetta upp en skvätt olivolja* i en stekpanna på hög värme. Stek kyckling tills brynt, 1 min per sida. VIKTIGT: Tvätta händer och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling.
Placera kycklingen, när den är brynt, på en plåt med bakplåtspapper tillsammans med rödlök och paprika. Tillaga i 11-12 min. Skölj inte av din stekpanna - den ska användas strax! VIKTIGT: Kycklingen är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten.
När det återstår 5 min av kycklingen och grönsakernas tillagningstid, tillsätt kycklingbuljong [1/2 paket, 2P], BBQ-sås och vatten* [1/2 dl | 1 dl] till stekpannan. Koka upp, och sänk sedan värmen så att såsen får sjuda tills den har tjocknat något, 2-3 min. Smaka av med salt* och peppar*. Väl färdigt, ta ut kyckling och grönsaker från ugnen. Blanda grönsaker, rotfrukter och persilja på plåten.
Lägg upp kyckling, grönsaker och rotfrukter på tallrikar. Skeda över BBQ-glaze och hugg in!