
Asiatiska blandfärstacos
med stekt pak choi och stark srirachadressing
Tacos för oftast tankarna till Mexiko, men denna variant bjuder på asiatiska smaker. Ikväll svänger vi ihop ljuvliga tacos med blandfärs och lök stekt med asiatisk woksås, färsk morot och pak choi och en syrlig srirachadressing med lime.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
Ingredienser
1 st
Lök
250 g
Blandfärs
37.5 g
Asiatisk woksås
(Innehåller Gluten, Sulfiter, Vete, Sesam, Soja)
50 g
Srirachamajonnäs
(Innehåller Ägg, Senap)
8 st
Minitortillas
(Innehåller Gluten, Vete)
½ st
Lime
1 st
Morot
1 st
Pak choi
Ingår inte i din leverans
¼ tsk
Salt (steg 3)
Köksredskap
Instruktioner

Skiva pak choi. Skiva rödlök tunt. Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelhög värme. Stek blandfärs, rödlök och hälften av pak choien under omrörning i 3-4 min tills köttet har brynts. VIKTIGT: Köttfärsen är färdiglagad när det är genomstekt och utan inslag av rosa.

Riv morot. Dela lime i klyftor.

Tillsätt asiatisk woksås [1/2 paket, 2P] till stekpannan. Stek i 2-3 min tills såsen har tjocknat något. Smaka av med salt* och peppar*.

Sätt fram alla ingredienser på bordet. Bygg tortillas med köttfärs, morot, resterande pak choi och srirachamajo. Servera med limeklyftor.