Ugnsstekt BBQ-kyckling
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Ugnsstekt BBQ-kyckling

Ugnsstekt BBQ-kyckling

med nöt- och persiljeris och gurksallad

Kvällens kycklingrätt går inte bara snabbt och lätt att laga – den smakar dessutom jättegott! Vi använder oss av färdigmarinerad BBQ-kyckling som vi först bryner och sedan ugnssteker, medan vi kokar ris som sedan får sällskap av rostade hasselnötter och färsk persilja. Vi hinner också svänga ihop en smarrig sallad med kålmix och gurka och blanda pestodressing att toppa kycklingen med.

Taggar:
Snabb
Glutenfri
Mjölkfri
Allergener:
Nötter

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid20 minuter
15 minuter
SvårighetsgradMedel

Ingredienser

Antal portioner

4 g

Kycklingbuljong

300 g

Kycklingbröstfilé, BBQ marinerat

1 portionspåse

Kruspersilja

20 g

Hasselnötter

(Innehåller Nötter Kan innehålla Sesam, Spelt, Vete, Korn, Havre, Jordnötter, Råg)

1 st

Gurka

150 g

Kålmix

50 g

Krämig pestodressing

150 g

Långkornigt vitt ris

Ingår inte i din leverans

3 dl

Vatten (steg 1)

½ tsk

Salt (steg 1)

1 msk

Vatten (steg 4)

1 msk

Olivolja (steg 4)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)3210 kJ
Energi (kcal)767 kcal
Fett34.1 g
varav mättat4.2 g
Kolhydrater71.1 g
varav socker6.9 g
Protein41.4 g
Salt4.7 g

Köksredskap

Bakplåt
Stekpanna
Kastrull

Instruktioner

Koka ris
1

Värm ugnen till 200 °C/180 °C (varmluft).

Koka upp en medelstor kastrull med vatten [3 dl | 51/2 dl].

Rör i ris, kycklingbuljong och salt [½ tsk | 1 tsk], sänk till medellåg värme och sjud under lock i 14 min.

Ta av från värme och låt vila under lock i 10 min.

TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!

Stek kyckling
2

Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.

Tillsätt kyckling och krydda med en nypa salt. Stek i 2 min per sida, eller tills brynt.

Placera kyckling på en plåt med bakplåtspapper och tillaga i ugnen i 11–12 min, eller tills genomstekt.

VIKTIGT: 1) Tvätta händer och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling. 2) Den är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten.

Förbered råvaror
3

Under tiden, grovhacka hasselnötter och persilja.

Skär gurka i ½ cm tunna stavar.

Placera hasselnötter på andra sidan av plåten när det återstår 6–7 min av kycklingens tillagningstid och rosta resterande tid.

Blanda sallad
4

Blanda kålmix, gurka, olivolja [1 msk | 2 msk], en nypa salt och peppar i en stor skål.

Blanda pestodressing och vatten [1 msk | 2 msk] i en liten skål.

Blanda hasselnötsris
5

Rör ner persilja och rostade hasselnötter i det färdiga riset.

Skär kyckling i skivor.

Servera
6

Lägg upp ris, kyckling och sallad på tallrikar.

Ringla pestodressing över kycklingen.