Fläskfärsrigatoni med toscanska kryddor
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Fläskfärsrigatoni med toscanska kryddor

Fläskfärsrigatoni med toscanska kryddor

med grönkål och färsk basilika

Spänn fast säkerhetsbältet och åk med på en spännande smakresa till soliga Toscana! I kväll lagar vi rigatoni – en pastasort som består av tjocka rör. Perfekt för att suga upp den smakrika, gräddiga såsen med fläskfärs, grönkål, soltorkade tomater och våra härliga kryddblandningar Medelhavets Pärla och Mamas Favorit. Vi toppar vår pasta med riven ost och färsk basilika – bellissimo!

Taggar:
Snabb
Allergener:
Ägg
Mjölk
Gluten
Vete

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid15 minuter
15 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

4 g

Mamas Favorit

(Innehåller Ägg)

250 g

Fläskfärs

50 g

Soltorkade tomater

4 g

Medelhavets Pärla

4 g

Kycklingbuljong

150 ml

Matlagningsgrädde

(Innehåller Mjölk)

50 g

Grönkål, skuren

1 paket

Rigatoni

(Innehåller Gluten, Vete Kan innehålla Soja, Senap)

1 portionspåse

Basilika

20 g

Finriven ost

(Innehåller Mjölk, Ägg)

Ingår inte i din leverans

1.5 dl

Sparat pastavatten

1 msk

Olja till stekning

¼ tsk

Salt till kött

1 tsk

Salt till pasta

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)3787 kJ
Energi (kcal)905 kcal
Fett52.7 g
varav mättat22.7 g
Kolhydrater76.2 g
varav socker10.6 g
Protein37.7 g
Salt5.3 g

Instruktioner

Koka pasta
1

Koka upp en stor kastrull med saltat vatten.

Koka pasta i 11–12 min, eller tills ”al dente”. Precis innan pastan är färdig, skopa upp kokvatten i en kopp.Häll av vattnet och lägg tillbaka pasta i kastrullen.

TIPS: Kokvattnet ska vara lika salt som havsvatten. -”Al dente” betyder att pasta är genomkokt, men att den fortfarande har tuggmotstånd.

Stek färs
2

Hetta upp olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.Stek färs, Medelhavets Pärla och salt i 4–5 min, eller tills brynt. Bryt upp större klumpar med en träslev.

Medan färs steks, grovhacka soltorkade tomater.

VIKTIGT: Köttet är färdiglagat när det är utan inslag av rosa.

Laga sås
3

 

Tillsätt grönkål, soltorkade tomater, matlagningsgrädde, Mamas favorit och kycklingbuljong till stekpannan. Sjud i 2–3 min.

 

Rör i sparat kokvatten och sjud i ytterligare 1–2 min, tills sås tjocknar något.

 

Vänd ner pasta, salt och peppar.

Servera
4

Lägg upp pasta i skålar och strö över riven ost.

Garnera med rivna basilikablad.