Spänn fast säkerhetsbältet och åk med på en spännande smakresa till soliga Toscana! I kväll lagar vi rigatoni – en pastasort som består av tjocka rör. Perfekt för att suga upp den smakrika, gräddiga såsen med fläskfärs, grönkål, soltorkade tomater och våra härliga kryddblandningar Medelhavets Pärla och Mamas Favorit. Vi toppar vår pasta med riven ost och färsk basilika – bellissimo!
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
4 g
Mamas Favorit
(Innehåller Ägg)
250 g
Fläskfärs
50 g
Soltorkade tomater
4 g
Medelhavets Pärla
4 g
Kycklingbuljong
150 ml
Matlagningsgrädde
(Innehåller Mjölk)
50 g
Grönkål, skuren
1 paket
Rigatoni
(Innehåller Gluten, Vete Kan innehålla Soja, Senap)
1 portionspåse
Basilika
20 g
Finriven ost
(Innehåller Mjölk, Ägg)
1.5 dl
Sparat pastavatten
1 msk
Olja till stekning
¼ tsk
Salt till kött
1 tsk
Salt till pasta
Koka upp en stor kastrull med saltat vatten.
Koka pasta i 11–12 min, eller tills ”al dente”. Precis innan pastan är färdig, skopa upp kokvatten i en kopp.Häll av vattnet och lägg tillbaka pasta i kastrullen.
TIPS: Kokvattnet ska vara lika salt som havsvatten. -”Al dente” betyder att pasta är genomkokt, men att den fortfarande har tuggmotstånd.
Hetta upp olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.Stek färs, Medelhavets Pärla och salt i 4–5 min, eller tills brynt. Bryt upp större klumpar med en träslev.
Medan färs steks, grovhacka soltorkade tomater.
VIKTIGT: Köttet är färdiglagat när det är utan inslag av rosa.
Tillsätt grönkål, soltorkade tomater, matlagningsgrädde, Mamas favorit och kycklingbuljong till stekpannan. Sjud i 2–3 min.
Rör i sparat kokvatten och sjud i ytterligare 1–2 min, tills sås tjocknar något.
Vänd ner pasta, salt och peppar.
Lägg upp pasta i skålar och strö över riven ost.
Garnera med rivna basilikablad.