Fläskfärsrigatoni med toscanska kryddor
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Fläskfärsrigatoni med toscanska kryddor

Fläskfärsrigatoni med toscanska kryddor

med grönkål och färsk basilika

Spänn fast säkerhetsbältet och åk med på en spännande smakresa till soliga Toscana! I kväll lagar vi rigatoni – en pastasort som består av tjocka rör. Perfekt för att suga upp den smakrika, gräddiga såsen med fläskfärs, grönkål, soltorkade tomater och våra härliga kryddblandningar Medelhavets Pärla och Mamas Favorit. Vi toppar vår pasta med riven ost och färsk basilika – bellissimo!

Taggar:
Snabb
Allergener:
Vete
Gluten
Mjölk
Ägg

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid15 minuter
15 minuter
SvårighetsgradLätt

Ingredienser

Antal portioner

1 paket

Rigatoni

(Innehåller Vete, Gluten Kan innehålla Soja)

4 g

Medelhavets Pärla

150 ml

Matlagningsgrädde

(Innehåller Mjölk)

4 g

Mamas Favorit

(Innehåller Ägg)

4 g

Kycklingbuljong

50 g

Grönkål, skuren

20 g

Finriven ost

(Innehåller Mjölk, Ägg)

1 portionspåse

Basilika

50 g

Soltorkade tomater

250 g

Fläskfärs

Ingår inte i din leverans

1 msk

Olivolja (steg 2)

¼ tsk

Salt (steg 2)

1 tsk

Salt (steg 3)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)4167 kJ
Energi (kcal)996 kcal
Fett63.7 g
varav mättat31.4 g
Kolhydrater76.2 g
varav socker10.6 g
Protein37.7 g
Salt5.3 g

Köksredskap

Stekpanna
Kastrull

Instruktioner

Koka pasta
1

Koka upp en stor kastrull med saltat vatten.

Koka pasta i 11–12 min, eller tills ”al dente”. Precis innan pastan är färdig, skopa upp kokvatten [11/2 dl | 3 dl] i en kopp. Häll av vattnet och lägg tillbaka pasta i kastrullen.

TIPS: Kokvattnet ska vara lika salt som havsvatten. - ”Al dente” betyder att pasta är genomkokt, men att den fortfarande har tuggmotstånd.

Stek färs
2

Hetta upp olivolja [1 msk I 2 msk] i en stor stekpanna på medelhög värme. Stek färs, Medelhavets Pärla och salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] i 4–5 min, eller tills brynt. Bryt upp större klumpar med en träslev.

Medan färs steks, grovhacka soltorkade tomater.

VIKTIGT: Köttet är färdiglagat när det är utan inslag av rosa.

Laga sås
3

Tillsätt grönkål, soltorkade tomater, matlagningsgrädde, Mamas favorit och kycklingbuljong till stekpannan. Sjud i 2–3 min.

Rör i sparat kokvatten och sjud i ytterligare 1–2 min, tills sås tjocknar något.

Vänd ner pasta, salt [1 tsk | 2 tsk] och peppar.

 

Servera
4

Lägg upp pasta i skålar och strö över riven ost.

Garnera med rivna basilikablad.