HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconTabboulehsallad
topBanner
Tabboulehsallad

Tabboulehsallad

med halloumi och krispiga kikärtor

Gör en kulinarisk utflykt till världshistoriens vagga och låt dina smaklökar fläkta sig med brisen från den östra medelhavskusten. Vår taboulehsallad är fylld med fiberrik bulgur och gräddvit halloumi som tillsammans med gröna skönheter som kruspersilja, mynta och krispiga kikärtor kommer att få din vegetariska ådra att bubbla av vällust.

Taggar:Vegetarisk
Allergener:mjölksellerisenapsesamgluten

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid25 minuter
25 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

150 g

Gräddfil

(Innehållermjölk)

1 paket

Kikärtor

4 g

Grönsaksbuljong

(Innehållerselleri)

1 portionspåse

Bladpersilja

7.5 g

Dukkah-njuta

(Innehållersenap, sesam)

85 g

Bulgur

(Innehållergluten)

1 portionspåse

Mynta

1 st

Gurka

2 st

Tomat

200 g

Halloumi

(Innehållermjölk)

1 msk

Citron

Ingår inte i din leverans

4 dl

Olivolja* (steg 1)

Vatten* (steg 1)

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kJ)3380.3792 kJ
Energi (kcal)807.93 kcal
Fett44.5815 g
varav mättat22.3 g
Kolhydrater51.264 g
varav socker10.7 g
Protein40.039 g
Salt4.9 g
Köksredskap
Köksredskaparrow down iconarrow down icon
Bakplåt
Stekpanna
Kastrull
Instruktioner
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
1

Sätt ugnen på 220°C/200°C varmluft. Koka upp en kastrull med vatten* [4 dl | 8 dl]. Skölj kikärtor. Blanda kikärtor, Dukkah-njuta [1/2 paket, 2P], olivolja* [1 msk | 2 msk], en nypa salt* och peppar* i en bunke. Sprid kikärtorna jämnt på en plåt med bakplåtspapper. Baka i ugnen, 10-12 min. TIPS: Ta ut och rör om kikärtorna minst en gång under tillagningstiden.

2

Tillsätt bulgur och grönsaksbuljong till det kokande vattnet, och koka i 9-10 min eller tills 'al dente'. Häll av vattnet och lägg tillbaka bulgur i kastrullen. 

3

Skiva halloumi i 2 cm breda skivor. Hetta upp en skvätt olivolja* i en stekpanna på medelhög värme. Stek halloumi i 3-4 min per sida.

4

Finhacka gurka, tomat och persilja. Blanda gurka, tomat, bulgur, en skvätt olivolja*, en nypa salt* och peppar* ordentligt i en bunke. 

5

Halvera citron. Blanda persiljan tillsammans med gräddfil i en skål. Smaksätt med citronjuice, en nypa salt* och peppar*. Finhacka myntablad.

6

Lägg först upp bulgursalladen på tallriken. Toppa med ugnsbakade kikärtor, halloumi och persiljedressing. Avsluta med att strö över lite mynta.