Tabboulehsallad
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Tabboulehsallad

Tabboulehsallad

med halloumi och krispiga kikärtor

Gör en kulinarisk utflykt till världshistoriens vagga och låt dina smaklökar fläkta sig med brisen från den östra medelhavskusten. Vår taboulehsallad är fylld med fiberrik bulgur och gräddvit halloumi som tillsammans med gröna skönheter som kruspersilja, mynta och krispiga kikärtor kommer att få din vegetariska ådra att bubbla av vällust.

Taggar:
Vegetarisk
Allergener:
Mjölk
Sesam
Senap
Vete
Gluten

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid25 minuter
25 minuter
SvårighetsgradMedel

Ingredienser

Antal portioner

1

Gräddfil

(Innehåller Mjölk)

1

Kikärtor

4

Grönsaksbuljong

1

Bladpersilja

7.5

Dukkah-njuta

(Innehåller Sesam, Senap)

85

Bulgur

(Innehåller Vete, Gluten)

1

Mynta

1

Gurka

2

Tomat

200

Halloumi

1

Citron

Ingår inte i din leverans

1

Olivolja (steg 1)

4

Vatten (steg 1)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)808 kcal
Energi (kJ)3380 kJ
Fett44.43 g
varav mättat22.3 g
Kolhydrater51.11 g
varav socker10.6 g
Protein40.04 g
Salt4.9 g

Köksredskap

Bakplåt
Stekpanna
Kastrull

Instruktioner

Baka kikärtor
1

Sätt ugnen på 220°C/200°C varmluft. Koka upp en kastrull med vatten* [4 dl | 8 dl]. Skölj kikärtor. Blanda kikärtor, Dukkah-njuta [1/2 paket, 2P], olivolja* [1 msk | 2 msk], en nypa salt* och peppar* i en bunke. Sprid kikärtorna jämnt på en plåt med bakplåtspapper. Baka i ugnen, 10-12 min. TIPS: Ta ut och rör om kikärtorna minst en gång under tillagningstiden.

Laga bulgur
2

Tillsätt bulgur och grönsaksbuljong till det kokande vattnet, och koka i 9-10 min eller tills 'al dente'. Häll av vattnet och lägg tillbaka bulgur i kastrullen. 

Stek halloumi
3

Skiva halloumi i 2 cm breda skivor. Hetta upp en skvätt olivolja* i en stekpanna på medelhög värme. Stek halloumi i 3-4 min per sida.

Förbered sallad
4

Finhacka gurka, tomat och persilja. Blanda gurka, tomat, bulgur, en skvätt olivolja*, en nypa salt* och peppar* ordentligt i en bunke. 

Blanda dressing
5

Halvera citron. Blanda persiljan tillsammans med gräddfil i en skål. Smaksätt med citronjuice, en nypa salt* och peppar*. Finhacka myntablad.

Servera
6

Lägg först upp bulgursalladen på tallriken. Toppa med ugnsbakade kikärtor, halloumi och persiljedressing. Avsluta med att strö över lite mynta.

Meal right image

Upptäck liknande recept

Meal left image