Gör en kulinarisk utflykt till världshistoriens vagga och låt dina smaklökar fläkta sig med brisen från den östra medelhavskusten. Vår taboulehsallad är fylld med fiberrik bulgur och gräddvit halloumi som tillsammans med gröna skönheter som kruspersilja, mynta och krispiga kikärtor kommer att få din vegetariska ådra att bubbla av vällust.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
1
Gräddfil
(Innehåller Mjölk)
1
Kikärtor
4
Grönsaksbuljong
1
Bladpersilja
7.5
Dukkah-njuta
(Innehåller Sesam, Senap)
85
Bulgur
(Innehåller Vete, Gluten)
1
Mynta
1
Gurka
2
Tomat
200
Halloumi
1
Citron
1
Olivolja (steg 1)
4
Vatten (steg 1)
Sätt ugnen på 220°C/200°C varmluft. Koka upp en kastrull med vatten* [4 dl | 8 dl]. Skölj kikärtor. Blanda kikärtor, Dukkah-njuta [1/2 paket, 2P], olivolja* [1 msk | 2 msk], en nypa salt* och peppar* i en bunke. Sprid kikärtorna jämnt på en plåt med bakplåtspapper. Baka i ugnen, 10-12 min. TIPS: Ta ut och rör om kikärtorna minst en gång under tillagningstiden.
Tillsätt bulgur och grönsaksbuljong till det kokande vattnet, och koka i 9-10 min eller tills 'al dente'. Häll av vattnet och lägg tillbaka bulgur i kastrullen.
Skiva halloumi i 2 cm breda skivor. Hetta upp en skvätt olivolja* i en stekpanna på medelhög värme. Stek halloumi i 3-4 min per sida.
Finhacka gurka, tomat och persilja. Blanda gurka, tomat, bulgur, en skvätt olivolja*, en nypa salt* och peppar* ordentligt i en bunke.
Halvera citron. Blanda persiljan tillsammans med gräddfil i en skål. Smaksätt med citronjuice, en nypa salt* och peppar*. Finhacka myntablad.
Lägg först upp bulgursalladen på tallriken. Toppa med ugnsbakade kikärtor, halloumi och persiljedressing. Avsluta med att strö över lite mynta.