Tabboulehsallad
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Tabboulehsallad

Tabboulehsallad

med halloumi och krispiga kikärtor

Gör en kulinarisk utflykt till världshistoriens vagga och låt dina smaklökar fläkta sig med brisen från den östra medelhavskusten. Vår taboulehsallad är fylld med fiberrik bulgur och gräddvit halloumi som tillsammans med gröna skönheter som kruspersilja, mynta och krispiga kikärtor kommer att få din vegetariska ådra att bubbla av vällust.

Taggar:
Vegetarisk
Allergener:
Sesam
Senap
Vete
Gluten

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
25 minuter
SvårighetsgradMedel

Ingredienser

Antal portioner

2

Tomat

150

Gräddfil

1

Bladpersilja

15

Dukkah-njuta

(Innehåller Sesam, Senap)

Gurka

1

Kikärtor

4

Grönsaksbuljong

1

Gurka, piccolo

85

Bulgur

(Innehåller Vete, Gluten)

1

Citron

200

Halloumi

1

Mynta

Ingår inte i din leverans

1

Olivolja

3

Vatten

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)704 kcal
Energi (kJ)2944 kJ
Fett37.63 g
varav mättat17.6 g
Kolhydrater45.06 g
varav socker4.3 g
Protein36.35 g
Salt5.6 g

Instruktioner

Baka kikärtor
1

Sätt ugnen på 220°C/200°C varmluft. Skölj kikärtor i en sil under kallt vatten. Blanda kikärtor, Dukkah-njuta, olivolja* [1 msk, 2 pers | 2 msk, 4 pers], salt* och peppar* i en bunke. Sprid kikärtorna jämnt på en plåt med bakplåtspapper. Baka i ugnen, 10-12 min. TIPS: Ta ut och rör om kikärtorna minst en gång under tillagningstiden.

Laga bulgur
2

Koka upp vatten* (se ingredienslistan) och grönsaksbuljong i en medelstor kastrull. Tillsätt bulgur och koka i 2-3 min. Ta kastrullen av värme och låt stå under lock i 12-15 min, eller tills redo att serveras.

Stek halloumi
3

Skiva halloumi i 2 cm breda skivor. Hetta upp en skvätt olivolja* i en stekpanna på medelhög värme. Stek halloumiskivor i 3-4 min per sida.

Förbered sallad
4

Finhacka gurka, tomat och persilja. Blanda gurka, tomat, bulgur, en skvätt olivolja*, en nypa salt* och peppar* ordentligt i en bunke.  

Blanda dressing
5

Halvera citron. Blanda persiljan tillsammans med gräddfil i en skål. Smaksätt med citronjuice, en nypa salt* och peppar*. Finhacka myntablad [1/2 påse, 2 pers]. 

Servera
6

Lägg först upp bulgursalladen på tallriken. Toppa med de ugnsbakade kikärtorna, halloumiskivor och persiljedressing. Avsluta med att strö över lite mynta.

Meal right image

Upptäck liknande recept

Meal left image