HelloFresh
topBanner
Tabboulehsallad

Tabboulehsallad

med halloumi och krispiga kikärtor

Gör en kulinarisk utflykt till världshistoriens vagga och låt dina smaklökar fläkta sig med brisen från den östra medelhavskusten. Vår taboulehsallad är fylld med fiberrik bulgur och gräddvit halloumi som tillsammans med gröna skönheter som kruspersilja, mynta och krispiga kikärtor kommer att få din vegetariska ådra att bubbla av vällust.

Taggar:Vegetarisk
Allergener:senapsesamselleriglutenmjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener.

Tillagningstid30 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

1 paket

Kikärtor

15 g

Dukkah-njuta

(Innehållersenap, sesam)

4 g

Grönsaksbuljong

(Innehållerselleri)

85 g

Bulgur

(Innehållergluten)

½ påse

Mynta

1 st

Gurka

2 st

Tomat

1 påse

Bladpersilja

200 g

Halloumi

(Innehållermjölk)

1 st

Citron

1 burk

Gräddfil

(Innehållermjölk)

Ingår inte i din leverans

1 msk

Olivolja*

300 ml

Vatten*

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kJ)3502 kJ
Energi (kcal)837 kcal
Fett47 g
varav mättat21 g
Kolhydrater53 g
varav socker11 g
Kostfiber16 g
Protein40 g
Kolesterol0 mg
Salt5 g
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Sätt ugnen på 220°C/200°C varmluft. Skölj kikärtor i en sil under kallt vatten. Blanda kikärtor, Dukkah-njuta, olivolja* [1 msk, 2 pers | 2 msk, 4 pers], salt* och peppar* i en bunke. Sprid kikärtorna jämnt på en plåt med bakplåtspapper. Baka i ugnen, 10-12 min. TIPS: Ta ut och rör om kikärtorna minst en gång under tillagningstiden.

2

Koka upp vatten* (se ingredienslistan) och grönsaksbuljong i en medelstor kastrull. Tillsätt bulgur och koka i 2-3 min. Ta kastrullen av värme och låt stå under lock i 12-15 min, eller tills redo att serveras.

3

Skiva halloumi i 2 cm breda skivor. Hetta upp en skvätt olivolja* i en stekpanna på medelhög värme. Stek halloumiskivor i 3-4 min per sida.

4

Finhacka gurka, tomat och persilja. Blanda gurka, tomat, bulgur, en skvätt olivolja*, en nypa salt* och peppar* ordentligt i en bunke.

5

Halvera citron. Blanda persiljan tillsammans med gräddfil i en skål. Smaksätt med citronjuice, en nypa salt* och peppar*. Finhacka myntablad [1/2 påse, 2 pers].

6

Lägg först upp bulgursalladen på tallriken. Toppa med de ugnsbakade kikärtorna, halloumiskivor och persiljedressing. Avsluta med att strö över lite mynta.