Snabb kyckling i krämig gräslökssås
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Snabb kyckling i krämig gräslökssås

Snabb kyckling i krämig gräslökssås

med potatismos och päronsallad

Recept på snabba och enkla vardagsmiddagar kan vi aldrig få nog av. Här kommer en jättegod kycklingrätt som garanterat faller både stora och små i smaken! Med förkokt potatis lagar vi ett krämigt mos på bara några minuter och bryner samtidigt kyckling i stekpannan. Kycklingen får sedan sjuda i en gräddig gräslökssås medan vi gör en sallad med rucola och päron. Och vips, så var middagen färdig!

Taggar:
Supersnabb
Snabb
Lågkalori
Glutenfri
Allergener:
Mjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid15 minuter
15 minuter
SvårighetsgradLätt

Ingredienser

Antal portioner

280 g

Kycklinginnerfilé

1 st

Potatis, tärnad och förkokt

4 g

Kycklingbuljong

150 ml

Matlagningsgrädde

(Innehåller Mjölk)

1 st

Päron

40 g

Rucola

1 portionspåse

Gräslök

Ingår inte i din leverans

½ dl

Vatten (steg 1)

3 msk

Mjölk (steg 1)

1 tsk

Salt (steg 1)

½ msk

Olivolja (steg 2)

¼ tsk

Salt (steg 2)

½ dl

Vatten (steg 3)

¼ tsk

Salt (steg 3)

½ msk

Olivolja (steg 3)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)2647 kJ
Energi (kcal)633 kcal
Fett26.8 g
varav mättat10.8 g
Kolhydrater453 g
varav socker31.1 g
Protein81.1 g
Salt7.6 g

Köksredskap

Stekpanna
Kastrull

Instruktioner

Laga mos
1

Tillsätt potatis, mjölk [1/2 dl | 1 dl], vatten [1/2 dl | 1 dl] och salt [1 tsk | 2 tsk] i en medelstor kastrull. Koka på medelvärme i 5 min.

Mosa potatis tills len och ställ kastrullen åt sidan under lock.

TIPS: Tillsätt en extra skvätt smör om moset verkar torrt.

Stek kyckling
2

Finhacka gräslök. Hetta upp olivolja [1/2 msk | 1 msk] i en stor stekpanna på medelhög värme. 

Tillsätt kyckling och krydda med salt [1/4 tsk | 1/2 tsk]. Stek i 3–4 min per sida, eller tills brynt och genomstekt.

VIKTIGT: 1) Tvätta händer och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling. 2) Den är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten.

Laga sås
3

Sänk till medelvärme och tillsätt kycklingbuljong, vatten [1/2 dl | 1 dl], matlagningsgrädde och gräslök till stekpannan. Sjud i 1–2 min, tills genomvarmt.

Skölj rucola. Halvera, kärna ur och skär päron i tunna skivor. Blanda rucola, päron, olivolja [1/2 msk | 1 msk] och salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] i en stor skål precis före servering.

Servera
4

Lägg upp kyckling, potatismos och sallad på tallrikar.

Toppa kyckling med resterande sås.

Meal right image

Upptäck liknande recept

Meal left image