Ikväll gör vi Buddah Bowl, en fantastisk allt i allt maträtt, med massor av spännande ingredienser. Vi börjar med att koka bulgur tillsammans med grönsaksbuljong. Medan bulgur kokar, rostar vi kikärtor, som får underbar smak av att rostas med BBQ-sås. Sedan bygger vi vår bowl med bulgur, kikärtor, paprika, avokado och mango, och serverar med hempicklad rödlök och en krämig srirachamajo.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
170
Bulgur
(Innehåller: Vete, Gluten)
8
Grönsaksbuljong
1
Gurka
1
Rödlök
25
Vitvinsvinäger
60
BBQ-sås
(Innehåller: Sulfiter, Senap)
10
Sesamfrön
50
Srirachamajonnäs
(Innehåller: Ägg, Senap)
½
Mango
1
Kikärtor
1
Paprika
1
Salt (steg 3)
3
Socker (steg 3)
8
Vatten (steg 1)
1
Vatten (steg 5)
Sätt ugnen på 220°C/200°C varmluft. Koka upp en kastrull med vatten* [8 dl | 16 dl]. Tillsätt bulgur och grönsaksbuljong, och koka i 9-10 min eller tills 'al dente'. Häll av vattnet och lägg tillbaka bulgur i kastrullen.
Skölj kikärtor och lägg över dem till en plåt med bakplåtspapper. Blanda med BBQ-sås, en generös skvätt olivolja*, en generös nypa salt* och peppar*. Rosta kikärtor i ugnen i 10-12 min, eller tills gyllene.
Skiva rödlök tunt. Blanda rödlök, vitvinsvinäger, socker* [3 tsk | 6 tsk] och salt* [1 tsk | 2 tsk] i en liten skål. Rör om, tillsätt vatten* så rödlöken täcks och ställ åt sidan tills servering.
Skala och skär mango [1/2 st, 2P] på längden ca 1 cm från mitten så undgår du kärnan, och tärna sen mango i 1 cm stora bitar. Halvera, kärna ur och tärna paprika i 1 cm stora bitar. Skär gurka i tunna halvmånar.
Blanda srirachamajonnäs och vatten* [1 msk | 2 msk] i en skål. Häll av lagen från rödlök.
Lägg upp bulgur i skålar. Toppa med BBQ-kikärtor, paprika, gurka, mango och picklad lök. Strö över sesamfrön och ringla över srirachamajonnäs.