Misopasta består av fermenterade sojabönor och har en otroligt god umamismak. Det är vanligt i det japanska köket och i kväll använder vi det i en glaze med soja och socker som smaksättare till vår stekta lax, som spelar huvudrollen i detta supersnabba recept. Vi hinner också koka ingefärskryddat jasminris, göra en syrlig sallad med pak choi och morot och blanda en krämig srirachasås med yoghurt innan det är dags att hugga in!
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
250 g
Laxfilé
(Innehåller Fisk)
15 g
Misopasta
(Innehåller Soja, Gluten, Vete)
12.5 ml
Sojasås
(Innehåller Vete, Soja, Gluten)
150 g
Jasminris
10 g
Ingefärspasta
1 st
Pak choi
½ st
Morot, Julienne
½ st
Lime
75 ml
Yoghurt
(Innehåller Mjölk)
10 g
Sriracha
10 g
Sesamfrön
(Innehåller Sesam Kan innehålla Nötter, Jordnötter)
3 dl
Vatten (steg 1)
½ tsk
Salt (steg 1)
¼ tsk
Salt (steg 2)
1 tsk
Socker (steg 2)
½ dl
Vatten (steg 2)
½ msk
Vetemjöl (steg 2)
¼ tsk
Salt (steg 3)
1 msk
Olivolja (steg 3)
Koka upp en medelstor kastrull med vatten [3 dl | 6 dl].
Rör i ris och salt [½ tsk | 1 tsk], sänk till låg värme och sjud under lock i 14 min. Ta av kastrullen från värme.
Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.
Torka av lax med hushållspapper och krydda med salt [1/4 tsk | 1/2 tsk].
Stek med skinnsidan ner i 3–4 min. Vänd lax och stek i ytterligare 3–5 min, eller tills gyllene och genomstekt.
Under tiden, blanda misopasta [1/2 paket, 2P], sojasås [1/2 paket, 2P], socker [1 tsk | 2 tsk], mjöl [1/2 msk | 1 msk] och vatten [1/2 dl | 1 dl] i en liten skål.
TIPS: Laxen är färdiglagad när köttet är ogenomskinligt i mitten.
Skär pak choi i tunna skivor.
Skär lime [1/2 st, 2P] i klyftor.
Blanda pak choi, morot [1/2 påse, 2P], limesaft [1 msk | 2 msk], salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och olivolja [1 msk | 2 msk] i en medelstor skål.
Ta av pannan från värme när laxen är färdig. Tillsätt misoglaze och vänd runt lax tills täckt.
Rör ner ingefärspasta i ris.
Blanda sriracha [1/2 paket, 2P], yoghurt och en nypa salt och peppar i en liten skål.
TIPS: Skippa sriracha eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.
Lägg upp ingefärsris i djupa tallrikar.
Toppa med sallad och misoglaserad lax.
Strö över sesamfrön och servera med en klick srirachayoghurt.