Misoglaserad lax och sesamfrön
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Misoglaserad lax och sesamfrön

Misoglaserad lax och sesamfrön

med ingefärsris och pak choi-sallad

Misopasta består av fermenterade sojabönor och har en otroligt god umamismak. Det är vanligt i det japanska köket och i kväll använder vi det i en glaze med soja och socker som smaksättare till vår stekta lax, som spelar huvudrollen i detta supersnabba recept. Vi hinner också koka ingefärskryddat jasminris, göra en syrlig sallad med pak choi och morot och blanda en krämig srirachasås med yoghurt innan det är dags att hugga in!

Taggar:
Supersnabb
Stark
Allergener:
Fisk
Soja
Gluten
Vete
Mjölk
Sesam

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid15 minuter
15 minuter
SvårighetsgradLätt

Ingredienser

Antal portioner

250 g

Laxfilé

(Innehåller Fisk)

15 g

Misopasta

(Innehåller Soja, Gluten, Vete)

12.5 ml

Sojasås

(Innehåller Vete, Soja, Gluten)

150 g

Jasminris

10 g

Ingefärspasta

1 st

Pak choi

½ st

Morot, Julienne

½ st

Lime

75 ml

Yoghurt

(Innehåller Mjölk)

10 g

Sriracha

10 g

Sesamfrön

(Innehåller Sesam Kan innehålla Nötter, Jordnötter)

Ingår inte i din leverans

3 dl

Vatten (steg 1)

½ tsk

Salt (steg 1)

¼ tsk

Salt (steg 2)

1 tsk

Socker (steg 2)

½ dl

Vatten (steg 2)

½ msk

Vetemjöl (steg 2)

¼ tsk

Salt (steg 3)

1 msk

Olivolja (steg 3)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)3181 kJ
Energi (kcal)760 kcal
Fett35.1 g
varav mättat7.9 g
Kolhydrater74.4 g
varav socker8.9 g
Protein35.8 g
Salt5.7 g

Köksredskap

Stekpanna
Kastrull

Instruktioner

Koka ris
1

Koka upp en medelstor kastrull med vatten [3 dl | 6 dl].

Rör i ris och salt [½ tsk | 1 tsk], sänk till låg värme och sjud under lock i 14 min. Ta av kastrullen från värme.

Stek lax
2

Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.

Torka av lax med hushållspapper och krydda med salt [1/4 tsk | 1/2 tsk].

Stek med skinnsidan ner i 3–4 min. Vänd lax och stek i ytterligare 3–5 min, eller tills gyllene och genomstekt.

Under tiden, blanda misopasta [1/2 paket, 2P], sojasås [1/2 paket, 2P], socker [1 tsk | 2 tsk], mjöl [1/2 msk | 1 msk] och vatten [1/2 dl | 1 dl] i en liten skål.

TIPS: Laxen är färdiglagad när köttet är ogenomskinligt i mitten.

Blanda sallad
3

Skär pak choi i tunna skivor.

Skär lime [1/2 st, 2P] i klyftor. 

Blanda pak choi, morot [1/2 påse, 2P], limesaft [1 msk | 2 msk], salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och olivolja [1 msk | 2 msk] i en medelstor skål.

Ta av pannan från värme när laxen är färdig. Tillsätt misoglaze och vänd runt lax tills täckt.

Rör ner ingefärspasta i ris.

Blanda sriracha [1/2 paket, 2P], yoghurt och en nypa salt och peppar i en liten skål.

TIPS: Skippa sriracha eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.

Servera
4

Lägg upp ingefärsris i djupa tallrikar.

Toppa med sallad och misoglaserad lax.

Strö över sesamfrön och servera med en klick srirachayoghurt.

Meal right image

Upptäck liknande recept

Meal left image