
Pannstekta kikärtsfritters
med rostade potatis och frisk gurkdressing
Är ni en familj som gillar falafel, så ska ni definitivt prova dessa ljuvliga kikärtsfritters med salladsost, citronzest, schalottenlök, kummin och oregano. Vi serverar våra fritters med hela rostade potatisar, en frisk gurkdressing med yoghurt och citron, och en fräsch sallad med gurka, rädisor, pumpakärnor och honung- och senapsdressing.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
Ingredienser
400 g
Småpotatis
1 paket
Pumpakärnor
(Kan innehålla Nötter, Jordnötter, Sesam)
1 st
Gurka
75 g
Rädisor
1 paket
Kikärtor
100 g
Grekisk salladsost
(Innehåller Mjölk)
2 g
Spiskummin, malen
½ g
Torkad oregano
1 paket
Yoghurt
(Innehåller Mjölk)
60 g
Salladsmix
20 g
Honung- & senapsdressing
(Innehåller Sulfiter, Ägg, Senap)
4 g
Grönsaksbuljong
(Innehåller Selleri)
Ingår inte i din leverans
1 st
Ägg (steg 3)
3 msk
Vetemjöl (steg 3)
½ tsk
Salt (steg 3)
Köksredskap
Instruktioner

Sätt ugnen på 240°C/220°C varmluft. Placera potatis på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med olivolja*, salt* och peppar*. Rosta överst i ugnen i 30-35 min, eller tills gyllene. Hetta upp en stor, torr stekpanna på medelhög värme. Rosta pumpafrön i 3-4 min. Ställ åt sidan i en skål.

Finhacka schalottenlök [½ st, 2P] och persilja. Riv en nypa citronzest och skär sen citron [½ st, 2P] i klyftor. Tärna gurka i 1 cm stora bitar. Skär rädisor i tunna skivor. Skölj salladsmix.

Häll av kikärtor och mosa dem fint med en gaffel i en stor skål. Smula ner salladsost. Tillsätt en nypa citronzest, schalottenlök, kummin, oregano [½ påse, 2P], ägg* [1 st | 2 st], vetemjöl* [3 msk | 6 msk], salt* [1 tsk | 2 tsk] och en nypa peppar* och blanda väl.

Hetta upp samma stekpanna (som du använde till pumpafrön) på medelhög värme och tillsätt olivolja* så det täcker pannan. Forma fritters med en sked ( 4 per person), platta till dem med en stekspade och stek i 4-5 min per sida, eller tills gyllene och genomstekta. Lägg över på en tallrik med hushållspapper. TIPS: Vänd inte för tidigt, då kan de gå sönder.

Blanda yoghurt, persilja, en skvätt citronjuice, hälften av gurkan och en generös nypa salt* och peppar* i en skål. Lägg ner salladsmix i en stor skål och toppa med resterande gurka, rädisa och en skvätt honungoch senapsdressing. Toppa salladen med pumpafrön.

Lägg upp rostad potatis, kikärtsfritters och gurkdressing på tallrikar. Servera med sallad.