Superenkla och jättegoda recept för alla tidpunkter på dagen. Receptkort med 4 steg och portionerade ingredienser för 2 personer ingår. I dag frestar vi med en härlig sidorätt som är både välsmakande och färgglad. Vi rostar vitlöksdoftande chips av pitabröd i ugnen och serverar dem med en krämig ostdipp med gräddfil och ugnsbakade tomater som vi toppar med färsk persilja.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
75 ml
Gräddfil
(Innehåller Mjölk)
2 st
Vitlöksklyfta
250 g
Körsbärstomater
1 portionspåse
Basilika
100 g
Grekisk salladsost
(Innehåller Mjölk)
2 st
Pitabröd
(Innehåller Gluten, Vete)
¼ tsk
Salt till tomat
2 msk
Olja till vitlöksolja
¼ tsk
Socker till dipp
1 msk
Olja till dipp
½ tsk
Salt till dipp
Värm ugnen till 220 °C/200 °C (varmluft).
Placera körsbärstomater på en plåt med bakplåtspapper.Blanda med olivolja och generöst med salt och peppar. Rosta i 15–20 min, eller tills mjuka.
Finhacka eller pressa vitlök och finhacka basilika.
Blanda hälften av vitlök, olivolja och en nypa salt i en liten skål.
Skiva pitabröd hela vägen igenom och skär varje halva i 4 lika stora delar.
Fördela pitachips på en plåt med bakplåtspapper och pensla med vitlöksolja.
Rosta i mitten av ugnen i 4–5 min, tills gyllene och spröda.
TIPS: Håll koll på chipsen, så att de inte bränns!
Smula ner salladsost i en skål.
Lägg till gräddfil, återstående vitlök, hälften av basilika, socker, olivolja, salt och peppar.
Vispa tills slätt, 1–2 min.
Lägg upp ostdipp på ett fat, toppa med rostade tomater och strö över återstående basilika.
Servera med pitachips.