Mexikansk-inspirerad nötfärsbowl
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Mexikansk-inspirerad nötfärsbowl

Mexikansk-inspirerad nötfärsbowl

med korianderbulgur och tortilla chips

Spara denna rätt till en dag när ni är riktigt hungriga, här bjuder vi nämligen på en fyllig måltid, som snabbt stillar hungern. Vi bygger vår mexikansk-inspirerad bowl med korianderbulgur med lime, kryddig nötfärs, krispiga hemgjorda tortilla chips, spicy cajunyoghurt och en fräsch sallad med avokado och tomat.

Taggar:
Snabb
Allergener:
Gluten
Vete
Sulfiter
Mjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid20 minuter
20 minuter
SvårighetsgradLätt

Ingredienser

Antal portioner

250

Nötfärs

1

Tortillabröd

(Innehåller Gluten, Vete)

5

Tex-Mex

85

Bulgur

(Innehåller Vete, Gluten)

1

Koriander

1

Lime

4

Ay Cajun-ba

(Innehåller Sulfiter)

2

Tomat

1

Yoghurt

(Innehåller Mjölk)

1

Avokado

Ingår inte i din leverans

½

Salt (steg 1)

4

Vatten (steg 1)

¼

Salt (steg 2)

¼

Salt (steg 4)

2

Olivolja (steg 3)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)832 kcal
Energi (kJ)3479 kJ
Fett46.2 g
varav mättat14 g
Kolhydrater54.7 g
varav socker18.6 g
Protein37.8 g
Salt4 g

Köksredskap

Stekpanna
Kastrull

Instruktioner

Koka bulgur
1

Koka upp vatten [4 dl | 8 dl] i en medelstor kastrull.

Rör i bulgur och salt [1/2 tsk | 1 tsk], och koka på medelvärme i 9-10 min, eller tills ‘al dente'.

Häll av i en sil, och lägg tillbaka bulgur i kastrullen.

TIPS: ‘Al dente’ betyder att bulgurn är genomkokt, men att den fortfarande har tuggmotstånd. 

Gör tomatsallad
2

Under tiden, tärna tomat i 2 cm stora bitar.

Halvera och kärna ur avokado. Gröp ur avokadokött med en sked, och tärna i 2 cm stora bitar.

Skär lime i klyftor.

Blanda avokado, tomat, salt [1/4 tsk I 1/2 tsk] och en skvätt limejuice i en stor skål. Ställ åt sidan. 

Gör tortillachips
3

Hetta upp olivolja [2 msk I 4 msk] i en stor stekpanna på medelhög värme.

Tärna tortillas [½ paket, 2P] i 2 cm stora bitar, och stek dem i 3-4 min, vänd efter halva tiden, tills gyllene och brynta.

Lägg över dem till en tallrik med hushållspapper och strö över en nypa salt och hälften av Ay Cajun-ban. Chipsen blir spröda när de har svalnat.

TIPS: Stek i omgångar till 4P.

Stek nötfärs
4

Hetta upp samma stekpanna på medelhög värme.

Stek nötfärs, Tex-Mex och salt [1/4 tsk I 1/2 tsk] i 4-5 min, eller tills brynt.

VIKTIGT: Köttfärsen är färdiglagad när den är genomstekt och utan inslag av rosa.

Blanda korianderbulgur
5

Under tiden, finhacka koriander.

Blanda koriander och en skvätt limejuice i kastrullen med färdig bulgur.

Blanda yoghurt, resterande Ay Cajun-ba och en nypa salt i en liten skål.

Servera
6

Lägg upp nötfärs, tortilla chips, korianderbulgur och tomatsallad i skålar.

Toppa med en klick cajunyoghurt.